Izbor uredništva

General Glasnović: Tipičan primjer Yugozomboida je besmrtni Joža Manolić

Mozak Yugozomboida doživotno može živjeti bez kisika, primjer te tvrdnje su članovi iz bivše lige komunista u SDP-u, HNS-u itd. Često padaju u trans i ponavljaju “Tito je naš, mi smo Titovi”. Žrtve su tkz. Partizanske bolesti koju nazivamo padavica, a koju im izaziva molitva ili hrvatska himna.

Čestitam mladim hrvatskim jurišnicima Franji Badurini, Ivici Škrobi i Antoniu Perkoviću za izvrstan projekt računalne igre Yugozomboidi s kojom su odnijeli pobjedu na ovogodišnjem četvrtom Global Game Jam-a (GGJ) u Rijeci.

Kako je ovogodišnja tema bila “Korijeni”, ove mlade glave krenule su istraživati korijene riječke jugonostalgije.

Kako prepoznati tu izopačenu balkansku sektu?

– Imaju voštani ten kao da su cijeli život proveli u atomskom skloništu. Njihov izraz lica se nikada ne mijenja i najčešće drže monotone i uspavljujuće govore. Skrivaju emocije kao da nose masku.

Kineska poslovica koja kaže “Iza debelog lica kuca tamno srce” je kao stvorena za njih. Tipičan primjer takvog Yugozomboida je besmrtni Joža Manolić. Slušaju Cecu, trubačevske orkestre s beogradske čaršije i Hladno pivo. Vrhunac umjetnosti vide u performansu ‘Volim Zagreb’ (kada je kvaziumjetnik Tomislav Gotovac hodao gol Ilicom).

Njihov mozak doživotno može živjeti bez kisika, primjer te tvrdnje su članovi iz bivše lige komunista u SDP-u, HNS-u itd. Često padaju u trans i ponavljaju “Tito je naš, mi smo Titovi”. Žrtve su tkz. Partizanske bolesti koju nazivamo padavica, a koju im izaziva molitva ili hrvatska himna.

Imaju verbalne i neverbalne znakove prepoznavanja kao npr. šaka na sljepoočnici i povik “Svi u partizane, Moskva ne smije pasti”. Standardna lozinka im je “Pipl mast trast as”.

Poznati su po oholosti, lijenosti i proždrljivosti. Najomiljenije geslo im je ‘U se, na se i poda se’. Najomiljenija odjeća su im majice s natpisom “Radost Komunizma”, likom Lenjina ili Che Guevare. Neizostavan dio rekvizita na svim njihovim dernecima u Kumrovcu i drugim mjestima okupljanja gdje veličaju svog duhovnog mentora su opanci kljunaši i šajkače.

U normalnoj državi ovakvi ljudi bi već odavno bili odstranjeni iz javnog života, ali ne i u Croslaviji u kojoj dozvoljavamo da nam budućnost kroje, a povijest i činjeničnu istinu iskrivljavaju bivši kadrovi, Yugozomboidi, reciklirani četnici, partizani i Jugoslaveni koji već desetljećima vrše moralni zločin u našoj domovini.

Nadam se da će mlade glave i naraštaji koji dolaze to prepoznati i jednog dana to promijeniti.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button