Svijet

Francuzi biraju između globalističkog totalitarizma i demokracije.

Kontroverzni francuski predsjednik i bivši bankar Emmanuel Macron i kandidatkinja desnice Marine Le Pen nadmetali su se u srijedu u pogledu toga tko bi od njih uspješnije i bolje vodio Francusku, u jedinoj debati prije drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju.

Koliko god nam mainstream medijska mašinerija nametala svoje manipulativne okvire francuskih, a i svih ostalih izbora u kojima pronalaze sebi podobne globalističke kandidate, činjenica ostaje da se u Francuskoj ne sukobljava “ljevica protiv krajnje desnice”, već kandidat koji je u praksi pokazao da ima strašne totalitarističke tendencije i kandidatkinja koja nije.

Još jednostavnije, Francuzi biraju između globalističkog totalitarizma i demokracije. Moderna liberalna demokracija je kroz posljednje dvije godine direktno napadnuta. Dosta će, stoga, morati proći vremena prije nego što ćemo političke utakmice ponovno moći promatrati kroz klasičnu prizmu ljevice i desnice; dok individue i grupacije koje su sudjelovale u rušenju demokratskih procesa na zapadu javno ne odgovaraju za to što su počinili, mogu biti i zeleni i crni i crveni i šareni, ali glas ljudi koji vjeruju u demokraciju (s kojeg god dijela političkog spektra) ne bi trebali dobiti.

Indikativno je kako mainstream mediji, više ni ne skrivajući svoj navijački ton (kojim prestaju biti novinari i postaju propagandisti), svakog tko nije dio globalističke klike bez pardona ocrne jeftinim pseudomoralizirajućim terminima “krajnja desnica”, “kontroverzni kandidat”, “širitelj mržnje” i sl. Pravi širitelji mržnje su u stvarnosti oni koji su svojim građanima svjesno oduzimali njihova temeljna nepovrediva prava jer su se, zamislite, usudili ne slušati iracionalne zahtjeve vlastodržaca.

Prisjetimo se što je Macron, kojeg HRT danas prikazuje kao nasmješenog umjerenog kandidata koji se grli sa ženom i maše građanima, rekao prije par mjeseci: “Želim raspi**iti necijepljene, to mi je strategija, idem do kraja! Oni nisu građani!”

Macron ili Le Pen,totalitarizam ili demokracija – odluka pada u nedjelju.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
sapere Aude

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button