Magazin

Srdžba – koraci za nadvladavanje

Jeste li se ikada razljutili? Kako nadvladati srdžbu kada nam dođe? Kako se vježbati u kreposti koja je suprotna srdžbi?

Govoreći o pobijedi nad srdžbom u donjem videu se navodi nekoliko korisnih savjeta:

  1. Kad si uzrujan odgodi reakciju
  2. U molitvi predaj svoju srdžbu Bogu
  3. Promisli na koji bi način mogao najbolje reagirati u situaciji u kojoj se nalaziš
  4. Ne potiskuj svoju ljutnju, svoju srdžbu, nemoj gurati stvari pod tepih, jer stvari treba iskomunicirati na dobar način
  5. Budi blag
  6. Ispričaj se

Vlč. Petar Mlakar kazao je da srdžba ako se ne kontrolira i ako ju čovjek dopusti može dovesti do strašnih posljedica. “Isus u Novom zavjetu kaže i ovako: ‘Čuli ste da je rečeno starima ne ubij. Tko ubije bit će podvrgnut sudu, a ja vam kažem svaki koji se srdi na brata svoga bit će podvrgnut sudu‘. I onda kada nas srdžba ne dovede do fizičkog ubojstva, dovede nas često do teških riječi kojima nekoga povrijedimo, ranimo, kojima nekoga ubijemo u pojam. I to je jedna vrsta ubojstva uči nas naš učitelj Isus”, rekao je.

“Gospodin nas poziva da se klonimo srdžbe i da budemo mudri i da se vježbamo u blagosti, u kreposti koja je suprotna grijehu srdžbe. Molimo Isusa da nam u tome pomogne. Isusa koji nas poziva k sebi. Zamolimo ga danas. Zamolimo ga često. Isuse, blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome“, zaključio je.

Cijeli video pogledajte ovdje!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button