Domovina

Dujmović: Andreja Plenkovića uopće ne smeta što je njegov koalicijski partner u Gračacu kandidirao notornog četnika!

“Umjesto da se o ovih 823 milijuna kuna koliko je Možemo usisala s raznih proračuna progovara kad se to događa, umjesto da je ova tema sustavno otvarana godinama, mediji, prokleti hrvatski mediji, su cijeloj operaciji držali štangu svih ovih godina i o tome svemu šutjeli”, upozorava ugledni novinar, kolumnist i publicist Tihomir Dujmović komentiravši u završnici kampanje ove lokalne izbore te iduće parlamentarne izbore.

“Gledamo li na lokalne izbore iz perspektive demokratskih procesa i razotkrivanja onoga što se mimo kampanje ne može vidjeti niti otkriti, jer su mediji za prave demokratske rasprave zatvoreni, već sada je kristalno jasno da je HDZ najveći gubitnik ovih izbora. Dok je Domovinski pokret i Škoro čak i sad kad ne znamo rezultat u Zagrebu svojevrsni pobjednik! Jer, te istine koje su izašle na vidjelo upravo u kontekstu Škorine borbe, su dragocjene, gotovo kao rezultat u nedjelju.

Dujmović je siguran u to da nije bilo ovih izbora mi nikad ne bi empirijski znali da Andreja Plenkovića uopće ne smeta što je njegov koalicijski partner u Gračacu kandidirao notornog četnika! Jednom jedinom riječju HDZ ni Plenković o toj sramoti slova nisu progovorili. Ali pojavi li se ZDS negdje, nema šanse da će Plenković odšutjeti. To je ta otvorena tolerancija četništva koja se ne tiče samo spomenika u Borovom selu! To je nažalost puno dublje. Drugo, dok u samoizolaciji sedmi dan nosa ne mogu promoliti van, što je posve razumljivo, za dva dana će opet zahvaljujući Plenkoviću kolone autobusa i privatnih automobila prepunih srpskih glasača ulaziti u Hrvatsku, a da nikad nećemo znati koliko njih će nas zaraziti koronom.

Nadalje kaže Dujmović da taj jad da Plenkovićevom kandidatu u Vukovaru moraju pomagati izbjegli Srbi, od kojih je tko zna koliko njih pucalo na Vukovar, a tko zna koliko njih je zaraženo koronom u ovom trenu, te će tu zarazu i prenijeti, to je epilog jedne sramote prvog reda. Može li se niže pasti? Dakle ne samo da dopuštate da potencijalno zaraženi dolaze širiti koronu ovamo, i da u tom kontekstu specijalna prava vrijede samo za izbjegle Srbe čak i u ovoj temi (a to ste kao država dopustivši da uđu bez potvrde o zdravstvenom stanju, već napravili kad je Đoković došao u Zadar i zarazio pola hrvatskih tenisača!), nego je intencija još i ta da baš taj svijet pomogne HDZ-u u borbi protiv Penave.

Dujmović tvrdi: Ovo nije Tuđmanov HDZ

Ovo je Rajko, kandidat je za načelnika Gračaca! Pogledajte gadosti koje  piše o Hrvatskoj

Nadalje, Dujmović kaže da ono što je najstrašnije od svega je to da nema ni riječi o četniku iz Gračaca s čijom strankom se koalira, ni riječ o tome da će Srbi masovno stizati u nedjelju mimo zakonski uvriježenih pravila, to je sve samo ne Tuđmanov HDZ. I može Nevenka Tuđman na nagovor Ćire Blaževića još sto puta ponoviti da je ovo Tuđmanov HDZ, ali to može izazvati samo facijalni grč. I dok ga ne zanima četnik iz Gračaca zanima ga Škoro. Ali ne i Tomašević! Dakle, na sve informacije koje su objavljene o financijama i političkom programu Možemo, čelnik nota bene demokršćanske, navodno narodnjačke, svakako konzervativne stranke, Andrej Plenković nije imao potrebe jedne jedine riječi izgovoriti.

Niti čuđenja, niti opreza, niti kritike, niti neprispodobivosti s programom HDZ-a. Šutnja. A ta opcija mu preuzima vlast u skupštini glavnog grada države u kojoj je on premijer! Navodna centrala demokršćanske i konzervativne najhrvatskije od svih hrvatskih stranaka nema potrebe jedne riječi reći na najave da će se u Zagrebu ukinuti za buduće majke naknada za treće dijete, da će se ukinuti ured za branitelje! Da će se vratiti Titov trg!

Ali o tome da je Škorina kampanja huškačka, na tu tezu se premijer imao potrebe nadovezati! Zastrašujuće. Kao i ona titoistička scena iz Splita, gdje djeca skandiraju HDZ, HDZ u sred Splita… Koja razina, koja nivo, koja pamet…Dosadašnja kampanja je u dva tjedna glede civilnih nevladinih udruga odradila posao koji su mediji skrivali desetak godina. Umjesto da se o ovih 823 milijuna kuna koliko je Možemo usisala s raznih proračuna progovara kad se to događa, umjesto da je ova tema sustavno otvarana godinama, mediji, prokleti hrvatski mediji, su cijeloj operaciji držali štangu svih ovih godina i o tome svemu šutjeli.

U tome je za demokratsku Hrvatsku spoznaja o ovim velikim istinama, velika pobjeda koju je naciji izborio Domovinski pokret i Škoro ukazujući na jedan fenomen koji je upravo nevjerojatan. Pokazalo se i to da kad se radi o kapitalnim ideoloških pitanjima, Plenković i Milanović stoje na istim pozicijama.

Slobodna Dalmacija - Milanović: Izvanredno stanje s koronavirusom traži  višu razinu koordinacije. Plenković uzvraća: Nas dvojica ne komuniciramo, a  ne vidim ni zašto bi

To da predsjednik države ovako prostački navija za Možemo i otvoreno napada jednu stranu, to je još jedino moguće u Bjelorusiji. Gore od toga je jedino činjenica da su mediji i taj detalj prešutjeli podržavajući de facto Milanovićev skandalozan potez.

Dakle, Dujmović kaže nadalje, niti je medijima važan četnik iz Gračaca, niti im je zanimljivo što Milanović ruši elementarna demokratska pravila navijajući za jednu stranu u lokalnim izborima, što pod svaku cijenu brani Možemo, što mučki insinuira da se Soroša proziva zato jer je Židov (proziva ga se jer je notorno da je rušio Tuđmana, ne kao Židov nego kao globalist koji prezire suvereniste!), niti im je čudno da šef konzervativne stranke nema nikakvih negativnih objekcija prema Možemo, već se 95 posto medija zajedno sa svima njima upregnulo navijati za Možemo.

Ta slika, ta otvorena slika koju sad imamo i o Plenkoviću i o Milanoviću i o medijima i o Možemo, najveća je pobjeda Domovinskog pokreta jer ta slika savršeno jasno govori kako danas Hrvatska zapravo izgleda. Ta je činjenica za budućnost Hrvatske, za ishod ključne, najvažnije utakmice ovih generacija, ona koja će se voditi za tri godine, kapitalna.”, zaključuje Dujmović.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button