Video

Dr. Markić ”poklopila” Glavaševića: ‘Mijenjala bih se s njim za sredstva koja su Možemo i njegove udruge dobili iz inozemstva’

Izvršna predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić, gostovala je u N1 studiju uživo, gdje je, među ostalim, komentirala dokumente WikiLeaksa, u kojima se spominje i ime udruge U ime obitelji ali komentirala je i temu pobačaja te financiranja ”lijevo-liberalnih” udruga i tzv. ”mainstream” medija u Hrvatskoj .

Markić je rekla da je provjerila dokumente WikiLeaksa te utvrdila da nema intenzivnog spominjanja imena udruge. “Ušli smo u dokumente i utipkali ime udruge i pojavilo se pet puta, vezano za 2015. i koliko smo vidjeli ima nekoliko dokumenata o tome, ali nema nas intenzivno ni na hrvatskoj ni na međunarodnoj razini”.

Njezino zanimljivo gostovanje možete pogledati u nastavku:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=353710499505414&ref=watch_permalink&t=2

”Parlamentarnu stranku Možemo, koja je proizašla iz udruga koje su zadnjih dvadeset godina financirane novcem iz inozemstva, novcem političkih stranaka, političkih tijela, Soroša, financirani novcem udruge Otvoreno društvo, čija je direktorica osuđena zbog utaje poreza u iznosu od 500.000 dolara. Mi imamo presudu u Hrvatskoj, mislim da se gospođa, ako se dobro sjećam zavala Karmen Bašić. Ljudi iz Otvorenog društva su uhvaćeni kako švercaju novac preko granice, u tom kontekstu, brinut se oko toga je li CitizenGO slao mailove je smiješno. To znači da je nekome važno upravo o tome razgovarati, a ne razgovarati o utjecaju velikog novca i političkih stranaka na Hrvatsku. Udruga U ime obitelji ima u raznim godinama donacije iz inozemstva u rasponu od nule do 10, 15 % našeg budžeta.

Dakle, tu je sve jasno. Ali ćemo o tome ipak pričati. Ali nećemo razgovarati o tome da je Odbor za pluralnost medija Europske komisije prošle godine rekao da je problem srednje visokog rizika da u Hrvatskoj ne znamo vlasništvo medija – dakle, onih koji odlučuju o tome hoćemo li razgovarati 2.000 eura udruge U ime obitelji ili o 200 milijuna neke druge udruge i neke druge političke stranke. Mi ne znamo tko su stvarni vlasnici većine medija u RH. Ako Europska komisija procjenjuje da je to srednje visoki rizik – je li normalno da mi nemamo jasnu sliku koji je udio stranog kapitala i tko su vlasnici stranog kapitala – da mi ne znamo tko odlučuje u medijima koji određuju što se priča i što se ne priča.“ istakla je Markić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button