Zanimljivosti

Derifaj izvještava o aferi Zambija: Društvene mreže ”gore” od urnebesnih komentara

Afera Zambija u kojoj su četiri para, od čega je jedan transrodni/homoseksualni – osumnjičeni za trgovanje ljudima tijekom pokušaja posvajanja djece iz Konga već gotovo mjesec dana ne izlazi iz fokusa javnosti. U fokusu su javnosti unatoč tome što je vrh stranke Možemo, čija je članica jedna od uhićenih pokušao ignorirati temu, a o njoj gotovo ili apsolutno ništa nije pisala većina masmedija. Zanimljivo je da za  Novu TV o aferi iz Zambije izvještava Danka Derifaj, a s obzirom na njezinu provalu na Thompsonovu terasu, komentatori su našli načina da se našale.

“Danka, uzmi dobru lojtru, pa čirni preko zidova zatvora da vidiš kako su ti pajdaši. I pozdravi ih od ostale ekipe. I pitaj zambijsko pravosuđe smije li se na privatan posjed“, stoji u komentaru na FB dnevnik.hr koji potpisuje Rosalie Močvarac, a koji je Dražen Travaš zamijetio i podijelio na profilu Splitv-videopotal.

Derifaj i Zambija

Tako je Nova TV objavila reportažu u Dnevniku objavljenom 18. siječnja, a koju je napravila novinarka Danka Derifaj.

Što se samog izvještavanja tiče Derifaj je za Novu TV kazala: “Općinski kazneni sud u Zambiji danas je trebao osloboditi uhićene Hrvate, odnosno pustiti ih da se brane sa slobode, međutim to se nije dogodilo. Iako su ispunili uvjete jamčevine, istekla im je boravišna dozvola.

Njihov odvjetnik zatražio je od Imigracijskog ureda da im se produže boravišne dozvole, međutim oni su to odbili učiniti jer po zambijskom zakonu ne mogu odobriti boravišnu dozvolu ljudima koji su u pritvoru.” Dodaje i kako tužiteljstvo navodno priprema nove svjedoke protiv optuženih.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button