Izbor uredništvaSvijet

“Dan slobode”: Filmske scene u Londonu! Ublažavanje covid mjera obilježio sukob policije i prosvjednika

Na tzv. Dan slobode, kada su u Velikoj Britaniji ublažene restrikcije zbog covid ograničenja, stanovnici Londona su izašli na ulice. Policija je pokušala zaustaviti prosvjed uhićenjima, a sve skupa je izgledalo kao da se radi o filmskim scenama.

Demonstranti su blokirali cestu i zaustavili promet u Westminsteru, nakon čega dolazi do sukoba i obračuna sa policijom.

Prosvjednici su držali natpise i skandirali “sloboda” dok su se okupljali na trgu Parlamenta, nakon što su u Engleskoj ukinuta sva preostala ograničenja protiv koronavirusa.

Službenici metropolitanske policije su pozivali prosvjednike da se maknu s ceste prije izbijanja prepirki.

Britanski premijer Boris Johnson danas je izjavio: Od rujna negativan test više neće biti dovoljan

Dan kad se britanski premijer cijepio pred kamerama
Dan kad se britanski premijer cijepio pred kamerama

Britanski premijer Boris Johnson je prebolio COVID-19 2020., nakon toga  je primio drugu dozu cjepiva u lipnju 2021. Sada, vrlo brzo nakon cijepljenja, mora u samoizolaciju zbog susreta s ministrom zdravstva koji je bio pozitivan.

Danas je britanski premijer izjavio da negativan test više neće biti dovoljan. Rekao je da su sve osobe koje imaju preko 18 godina imale priliku da se cijepe. Tako će od rujna ove godine oba cjepiva biti potrebna za ulazak u noćne klubove, na nogometne stadione i sva ona mjesta gdje se okuplja više ljudi.

Da li nas nakon ovih njegovih riječi i novih ograničenja koja se tek planiraju uvesti čekaju novi prosvjedi ostaje nam da vidimo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button