Zanimljivosti

Eric Clapton kaže da će OTKAZATI koncerte zbog nikad viđene diskriminacije

Eric Clapton rekao je da će otkazati nastupe na mjestima, koja diskriminiraju necijepljene,a sve kao reakcija na odluku britanske vlade koja zahtijeva propusnice za cjepivo protiv Covida-19 za pristup mjestima i noćnim klubovima.

Rekavši da se osjećao “obveznim objaviti vlastitu najavu”, nakon što je premijer Boris Johnson 19. srpnja najavio potvrde za cjepiva, Clapton je rekao da “neće nastupiti ni na jednoj pozornici na kojoj je prisutna diskriminacija publike. Ako ne bude predviđeno da svi ljudi prisustvuju, zadržavam pravo otkazati nastup.”

Autor knjige ”Changethe World” poruku je popratio poveznicom na ”Standand Deliver”, pjesmu koja se suprotstavlja zaključavanjima, koje je prošle godine snimio s Van Morrisonom.

Clapton ima dva zakazana koncerta u Britaniji

Clapton ima dva zakazana koncerta u Britaniji

Prema Rolling Stoneu, Clapton bi trebao nastupiti u Velikoj Britaniji do svibnja 2022., kada ima rezervirana dva termina u londonskom Royal Albert Hallu. Također ima “pregršt” koncerata u Sjevernoj Americi, zakazane za rujan.

Reakcije SAD-a na Claptonovu najavu bile su podijeljene kod publike. Konzervativno sveučilište Prager pohvalilo ga je zbog toga što se borio protiv “arogantne tiranije”, dok su liberali rekli da ga ionako nikad nisu htjeli gledati kako ga izvodi i proglasili ga rasistom zbog komentara koje je dao sedamdesetih.

76-godišnjak je dugo bio otvoreni kritičar zaključavanja zbog Covida-19. Ranije ove godine izrekao je osudu zbog razgovora o navodnim štetnim učincima koje je doživio nakon što je primio cjepivo, žaleći se da je bio u “agoniji” i “kroničnoj boli” zbog kojih je tjedan dana bilo nemoguće svirati gitaru. Nakon cijepljenja njegove su ruke također postale iznimno osjetljive na toplinu i hladnoću.

Clapton je tijekom svoje solo karijere prodao više od 100 milijuna ploča širom svijeta, stvarajući hitove “Layla”, “TearsinHeaven” i “My Father’sEyes”.

Iako je većina engleskih ograničenja Covid-19 ukinuta 19. srpnja, Johnsonova vlada planira koristiti propusnice za cijepljenje, što je izazvalo protivljenje u obliku peticija i uličnih prosvjeda.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logično

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button