Domovina

Bulj :Odgovor Pupovcu, Plenkoviću i Penavi!

”Plenkovićevi i Pupovčevi napadi iz Jasenovca me nisu ni najmanje dodirnuli jer sam za razliku od njih dvojice dosljedan antitotalitarist” komentirao je Miro Bulj jučerašnje napade na njega od strane HDZ&SDSS trgovačke koalicije.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac u nedjelju je nakon komemoracije u Jasenovcu izjavio da je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj prekršio odredbe Kaznenog zakona uzvikujući ustaški pozdrav u Hrvatskome saboru.

Danas mu je odgovorio prozvani Miro Bulj:

”Iz poštovanja prema žrtvama nisam jučer odgovarao Pupovcu koji me prozvao u Jasenovcu, ali ću mu zato odgovoriti danas.

Za razliku od Pupovca i njegovog SDSS-a Most je jedina relevantna politička snaga u Hrvatskoj koja je u svom temeljnom dokumentu osudila sve totalitarne i autoritarne režime od fašizma, nacizma pa do komunizma, a kao temelj hrvatske države jasno smo naznačili pobjednički Domovinski rat.

Pupovac jučer izjavljuje da me treba kazneno goniti jer sam u Saboru citirao pozdrav s insignija HOS-a, neovisno o tome što i Vladino povjerenstvo tvrdi da se taj pozdrav može koristiti u kontekstu Domovinskog rata.

Ja bi bio zadnja gnjida i ništarija kada bi se odrekao svojih suboraca iz HOS-a koji su branili Hrvatsku i ginuli za nju pa taman me to koštalo i političke karijere i života.

Istovremeno taj isti Pupovac koji me zajedno s Plenkovićem jučer proziva, u hrvatskom Saboru izjavljuje da ne postoji zakonska osnova za zabranu kokarde koju su nosili četnici.

Ni njemu ni Plenkoviću nije sporan spomenik Šoškočaninu koji je sudjelovao u agresiji protiv države na čijem su čelu danas njih dvojica.

Nije im sporna ni petokraka koju je nosio ratni zločinac Šljivančanin dok je krvnički razarao Vukovar, ali im je za kazneno gonjenje pozdrav s insignija HOS-a koji je branio Vukovar i pod kojim je ubijen hrvatskom narodu najdraži stranac, francuz Jean Michael Nicolier .

Hrvatski narod se treba okrenuti budućnosti i jasno osuditi sve totalitarne i autoritarne režime i njihove zločine.

Ali hrvatski narod isto tako nikad ne smije zaboravit hrabru borbu hosovaca od Dubrovnika do Vukovara i njihovu plemenitu žrtvu za Domovinu.

Plenkovićevi i Pupovčevi napadi iz Jasenovca me nisu ni najmanje dodirnuli jer sam za razliku od njih dvojice dosljedan antitotalitarist, ali me jučer jako zabolio napad gradonačelnika grada heroja Vukovara koji me na N1 televiziji zajedno s kolegama Karolinom Vidović Krišto i Grmojom zbog kritika koje upućujemo tajkunu Vujnovcu i Prvom plinarskog društvu optužio za juriš na Vukovar.

Vukovar je svetinja svih Hrvata, u Vukovaru su svoj život položili brojni cetinjani i Sinjani, a među njima heroji Vukovara Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić i zato je nedopustivo da tu svetinju bilo tko koristi za obranu sumnjivih poslova kartela Pavla Vujnovca.

A još je sramotnije da se mene kao hrvatskog branitelja optužuje za juriš na Vukovar da bi se branilo jednog tajkuna.

Takvu perverziju i sramotno korištenje grada heroja ne dopuštam nikom pa bio taj i gradonačelnik svetinje svih Hrvata.” napisao je Bulj

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button