Izbor uredništvaLjepota i zdravljeSvijet

Brutalno: Kako se šef AstraZenece Pascal Soirot od zarade na cjepivu “počastio” vilom od 8 milijuna dolara koja ostavlja bez daha

Šef AstraZenece Pascal Soriot, izvršni direktor multinacionalne farmaceutske tvrtke AstraZeneca, kupio je novi dom u Australiji za osam milijuna dolara. Kuća se nalazi na sjeveru Sydneya, a pretpostavlja se da ju je kupila njegova supruga dok je on bio u Europi, piše Gloria.

A da se nije štedjelo na uređenju jasno je iz jednog pogleda na fotografije – dizajneri su pomno uredili svaki kutak luksuznog imanja koje je u cijelosti okruženo zelenilom.

Osim eksterijera, impresivan je i interijer. Kuća se sastoji od četiri spavaće sobe, tri kupaonice, kuhinja s otokom i dnevni boravak spojeni su staklenom stijenom s vanjskom prostorom. Reciklirana drvena građa, zasvođeni stropovi i teraco podovi daju elegantnu raskoš kući iz snova. Kompletna automatizacija, vrhunska klimatizacija, prostrana teretana, podrum i kino s galerijom za umjetnička djela stvaraju osjećaj kao da živite u hotelu.

Pascal Claude Roland Soriot rođen je u Francuskoj 23. svibnja 1959.  Otac mu je umro kad je imao 20 godina. Glavni je direktor farmaceutske multinacionalne tvrtke AstraZeneca od listopada 2012. Studirao veterinarske medicine na École Nationale vétérinaire d’Alfort u Maisons-Alfort u Parizu.  Kasnije je stekao MBA na HEC Paris . 

Roussel Uclaf

U travnju 1986. pridružio se Rousselu Uclafu (bivša druga najveća farmaceutska tvrtka u Francuskoj, dok je Hoechst AG nije kupio 1997.) kao prodavač u Australiji. 1996. godine postao je generalni direktor Hoechst Marion Roussel u Australiji, preselivši se u Tokio u travnju 1997. 

Aventis

2000. preselio se u Aventis u Americi, postavši glavni operativni direktor Aventis USA 2002. godine, koji je 2004. postao Sanofi Aventis USA.

Roche

Rocheu se pridružio 2006. Od travnja 2009. do 2010. bio je izvršni direktor podružnice Rochea Genentech . Roche Pharma AG pridružio se 2010. godine kao glavni operativni direktor. 

AstraZeneca i Pascal Soirot

AstraZeneca i Pascal Soirot

U kolovozu 2012. imenovan je novim izvršnim direktorom AstraZenece , pete najveće svjetske farmaceutske tvrtke, u dobi od 53 godine. Na to je mjesto stupio 1. listopada 2012. 

U srpnju 2017. objavljeno je da će Soriot postati sljedeći izvršni direktor izraelske tvrtke Teva Pharmaceutical Industries , naslijedivši Ereza Vigodmana, iako je to uskoro odbijeno. 

U rujnu 2018. objavio je naslove komentirajući svoju plaću od 9,4 milijuna funti plaće i bonusa. ‘Istina je da sam najplaćeniji izvršni direktor u cijeloj industriji’, rekao je. ‘Donekle je dosadno. Ali na kraju je to što jest. ‘ 

Oženjen je i ima dvoje djece.  Ima tri brata, svi su liječnici.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button