Domovina

Bivši novinar portala Index zazvao ‘krv revolucije na Hrvatsku’

Bivši novinar portala Index i drugih lijevih medija Vojislav Mazzocco putem svojeg profila na društvenoj mreži X pozvao je nasilje, piše portal narod.hr

Napisao je: “Hrvatsku se ne može popraviti izborima. Može je se isprati u krvi revolucije”.

S obzirom na skorašnji subotnji prosvjed ljevice čiji lideri u pozivima građanima spominju “bunu” jasno je na što je Mazzocco, istaknuti pojedinac lijevo-liberalne, scene mislio.

Mazzocco je objavu kasnije izbrisao.

Snimka zaslona

Vojislav Mazzocco zbog štovanja sveca Leopolda Mandića proglasio običaje Katoličke Crkve bolesnima

Podsjećamo i da je UiO s uglednim odvjetnikom Krešimirom Planinićem 2016. podignula udružnu tužbu protiv Indexa, zbog vulgarnih objava povodom dolaska tijela svetog Leopolda Mandića u Zagreb. Tužbom se zatražila zaštita od diskriminacije prema osobama katoličke vjeroispovijesti. Uz Index, tuženi su i novinari Hrvoje Marjanović i Vojislav Mazzocco. Prvoimenovani novinar je npr. štovanje sveca Leopolda Mandića nazvao „nekrofilskim orgijama“, dok je drugoimenovani novinar proglasio običaje Katoličke Crkve bolesnima.

Ipak, Županijski sud u Zagrebu donio je u studenom 2017. nepravomoćnu presudu – na koju je UiO podnijela žalbu – po kojoj je nakladnika portala Index.hr i njegove novinare, Vojislava Mazzocca i Hrvoja Marjanovića, oslobodio optužbe da vulgarnim tekstovima o dolasku tijela Bogdana Mandića u Zagreb diskriminiraju osobe katoličke vjeroispovijedi. Sutkinja Lidija Jelavić prihvatila je tumačenje tuženika te presudila da “vjernici nisu bili ‘meta’ predmetnih članaka već je njihov smisao i cilj bio izreći satiričku kritiku TV prijenosa predmetnog događaja.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button