SvijetVideo

Der Spiegel: Ukrajinska vojska trenutno gubi trocifreni broj vojnika svakog dana!

Njemačka Federalna obavještajna agencija (BND) je “uzbunjena” zbog velikih gubitaka koje je pretrpjela ukrajinska vojska u sukobu između Kijeva i Moskve, objavio je u petak njemački nedjeljnik Der Spiegel.

Ruske i ukrajinske trupe trenutno se bore za kontrolu nad strateškim gradom Bahmutom, ali tamošnja situacija ne izgleda posebno sjajna za Kijev, navodi list, pozivajući se na “tajni” sastanak između dužnosnika BND-a i Njemačkih poslanika odgovornih za odluke u području sigurnosti.

“Ukrajinska vojska trenutno gubi trocifreni broj vojnika svakog dana” u borbi s ruskim snagama, rekao je Der Spiegel, pozivajući se na podatke koje su navodno iznijeli obavještajni dužnosnici tijekom zatvorenog brifinga ranije ovog tjedna.

Ranije ovog tjedna, The Times je objavio kako je Kijev poslao loše opremljene postrojbe sa malo borbenog iskustva da brane Bahmut.

Snimka zaslona

Ako ruske snage uspiju zauzeti grad, to bi imalo “ozbiljne posljedice” po Kijev, upozorio je BND, dodajući da bi kontrola nad Bahmutom potencijalno olakšala veće rusko napredovanje dublje u teritorij koji drži Ukrajina.

Grad Bahmut postao je uporište ukrajinske vojske u godinama nakon puča u Kijevu 2014. godine. To je dio 70 kilometara duge obrambene linije koju su stvorile ukrajinske snage tijekom godina. Rusija polaže pravo na suverenitet nad gradom zajedno sa ostatkom Donjecke Narodne Republike, koja se pridružila Rusiji u listopadu nakon tzv. referenduma. Kijev je odbacio glasanje kao “lažiranje”.

Grad ostaje glavni logistički centar za ukrajinske snage u regiji i pojavio se kao žarište sukoba za obje strane posljednjih mjeseci. Ruske snage su u posljednjih nekoliko tjedana ostvarile nekoliko pobjeda u tom području, zauzevši grad Soledar i strateško selo Klescheevka među nekoliko drugih naselja dok pokušavaju da opkole Bahmut.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Logično

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button