Domovina

BAKIĆ: ‘Jel netko zna kamo su pobjegli ‘tumači epidemije’ i zastrašitelji Rudan, Kolarić, Polašek, Štagljar, Đikić,…’

Nenad Bakić ponovno je oštro kritizirao znanstvenike koji su zagovarali rigorozne mjere u borbi protiv covida.

“Jel netko zna kamo su pobjegli ‘tumači epidemije’ i zastrašitelji Rudan, Kolarić, Polašek, Trampuž, Štagljar, Đikić, Ban, AAM i ostali? Čekaju veće brojeve, a u međuvremenu brčkaju nogice u hladu?
Kako to da ne ‘tumače epidemiju’ i kad su stvari dobre? Jeste li se zapitali kada to?”, objavio je na svom Facebook profilu matematičar Bakić.

”Znanstvenici-šarlatani i njihovi pomoćnici su se tijekom pandemije fokusirali na sijanje straha.  Vrhunac napora kojim su htjeli napraviti politički puč u zemlji je bio Apel 26, iako je njemu prethodilo 2-3 tjedna izrazitih napora kroz medije i iza scene, recimo ‘tajno’ pismo Vladi kojim se nagovješćuje 20.000 umrlih ( i optužba da će Vlada biti kriva za to, smatra Bakić.

Pogotovo se obrušio na virusnog imunologa Luku Čičin Šaina. Bakić ga zove ‘Lockdown Luka‘.

“Jedan dio motivacije nekih znanstvenika iz dijaspore je lako za razumjeti, pa i sami pričaju o tome.
Evo, Lockdown Luka otvoreno o tome kako se osjeća kao Forest Gump kad je na TV.
Nije ni čudo, karijera mu je čak ispod-mediokritetska, magistrirao tek s 32 i onda polako, jako polako naprijed, tek s 49 postao neki profesorčić, baš na vrijeme da može reći da je profesor kad nas maltretira o pandemiji, i tako to. A čini se da je željan slave ovdje. U Njemačkoj ga naravno nitko ništa ne pita o pandemiji. Iako je navodno i on ‘izumio’ ubojicu ovog virusa. Ovako je on govorio:

“Da mi je netko pred godinu dana rekao da ću čestitati Božić obitelji i prijateljima kao gost dnevnika na Hrvatskoj Televiziji, rekao bih mu da je lud. Ponekad se osjećam kao Forest Gump, a život mi bombonjera, gdje ne znaš što ćeš iskusiti u idućoj pralini.”

 Drugi dio motivacije ljudi teško razumiju, jer ovi znanstvenici stalno ponavaljaju da im ‘novci nisu važni’. Pa čak i kad ne lupaju pare direktno, morate znati da su im proračuni porasli ‘eksponencijalno’ i radna mjesta i projekti dugoročno osigurani. Svi oni su prošli jako dobro ZBOG pandemije, zaključuje Bakić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button