Domovina

Antife i kako oni vide sadašnjost i budućnost

U Dubrovniku je netko crvenom bojom išarao pločice s imenom ulice katoličkog svećenika Petra Perice, svećenika žrtve komunističkog zločina na Daksi, autora brojnih crkvenih pjesama poput ‘Do nebesa nek se ori’ i ‘Zdravo djevo kraljice Hrvata’.
Krajem listopada 1944. iz zatvora u Dubrovniku otac Petar Perica, kojeg su u Dubrovniku zvali Padre Perica, prevezen je s ostalom grupom građana na otočić Daksa. Nakon nekoliko dana pedeset i tri žrtve Titovi partizani su mučki ubili na ovom otočiću.
Otac Perica ubijen je i bačen u jamu.

Dan nakon njegovog ubojstva, Dubrovnik je oblijepljen plakatima i navodom kako je presudu o ovom pokolju donio partizanski vojni sud.
Posmrtni ostatci žrtava pokolja na Daksi eskhumirani su i identificirani, te 2010. pokopani. Otac Perica pokopan je na dubrovačkom groblju Boninovo.
Pravo je pitanje kome danas, 2024. godine, pada na pamet, i to na godišnjicu pokolja na Daksi, crvenom bojom išarati ime ovog velikog svećenika, i zašto?

Odgovor vjerojatno leži u mržnji spram Hrvata tzv. Antifa i sličnih ljevičarskih grupacija, zbog kojih su otac Perica, i ostali hrvatski domoljubi, i ubijeni na Daksi, a koja traje i danas.
Te lijeve spodobe, obožavatelji JB Tita i partizanskih barbara koji su ovaj zločin počinili, u svojim primitivnom glavama, i još primitivnijem shvaćanju hrvatske prošlosti i budućnosti, vjerojatno misle kako vandalizmom i tajnim ‘omladinskih akcijama’ nešto postižu.

A jedino što postižu je osnaženje svijesti kod građana grada Dubrovnika, kao i cijele Hrvatske, o kakvim se zabludjelim ništicama radi.
Njih treba ostaviti njihovoj savjesti, ako ju uopće imaju. S nadom da će jednoga dana ipak shvatiti koje su prave životne vrijednosti, one za koje se zaista treba zalagati i najiskrenije boriti.

Osobno sam siguran da će upravo za njih, kao i za nalogodavce ovog nesvakidašnjeg barbarizma, i sam otac Perica moliti s nebesa.

Ivica Granić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button