Magazin

7 načina kako žena može povrijediti muža, a da toga nije svjesna

Žena može povrijediti muža, a da toga nije ni svjesna. Doznajte kako ona to najčešće čini. Ovo su upozorenja za sve žene kojima je stalo do svojih muževa.

Ponizi ga pred drugim ljudima

Većina muškaraca se neće usprotiviti ovoj vrsti poniženja u javnosti…vjerojatno nikad. Jednostavno će to prihvatiti…ali to će ih povrijediti. A ako na kraju reagiraju, to će biti zbog nakupljene ljutnje…možda i bijesa…i neće biti baš ugodno.

povrijediti muža
Ti uvijek..

Ide za njim kada se on kod kuće trudi nešto napraviti

Kada mu stalno pokazujete koliko biste vi bolje od njega nešto učinili, njegov ego je povrijeđen. Na primjer, kada namješta krevet…a vi ga pratite i odmah nakon što on završi pokazujete mu “ispravan način”, dajete mu do znanja da se ne može mjeriti s vašim standardima.

Stalno ga gnjavi

Ako ne učini ono što vi želite da učini…i vi ga na to podsjećate. Opet. I opet…nikada nećete postići ono što mislite. Zapravo, to ga povrjeđuje i dovodi do suprotnog učinka.

Koristi se pretjerano frazom “ti uvijek”

Jer…on “uvijek”…Nije baš tako, ali kada ga optužujete da uvijek nešto čini…nažalost, to samo pomaže da postane upravo takav muškarac koji će to uvijek činiti.

Molim se da ovo dođe do onih koji trebaju čuti.

Drži ga odgovornim za dobrobit njezinog emocionalnog stanja

Ponašanjem kao da je on razlog zašto se danas osjećate loše…kao i svaki puta kada se osjećate loše…stavljate na njega pretjeran pritisak da on ne zna što onda učiniti. A vi mu to ne morate reći. Suptilno, samo budite loše raspoloženi prema njemu…bez da ste ga oslobodili krivnje. On će to shvatiti kao znak…i snositi odgovornost. Misliti će da je njegova krivnja, čak i ako nije. I to će ga povrijediti.

Žali se na ono što nemate ili niste imali priliku učiniti

On ima želju da ispravi stvari. On vam želi opskrbiti sve što treba. Svaki muškarac to želi. Neki pokušavaju tako živjeti, a neki ne. No, kada se trudi, čineći najbolje što može, a ipak osjeća kako ga se po tome vrednuje…to će ga slomiti. Kada stalno komentirate što sve druge žene imaju…a vi nemate…on nosi krivnju…čak i ako vam to nije bila namjera.

Ne cijeni njegov trud

Želite povrijediti muškarca? Nemojte cijeniti stvari za koje osjeća da ih čini dobro. To može biti radno mjesto, hobi ili neki potez, ali on osjeća dio svog identiteta u onome što radi. Kada to ne smatrate “vrijednim”, kao što on smatra, njegov ego je povrijeđen.

Stvarnost je da su ljudski ego…samopouzdanje…osjećaj vrijednosti…jako  vezani za njegovu ženu. Isto kao što su kod žene te stvari vezane za njezinog muža. Mi možemo biti osjetljivi. Neki više od drugih. I u nekim područjima više od drugih. Razumijevanje ovih stvari i njihovo rješavanje…pa i sa trećom stranom ako je to potrebno…izgraditi će zdravije, snažnije i sretnije ljude…i brakove.

Razumijem da će se neke žene, osobito koje teže ravnopravnosti ili koje su više ranjene, uvrijediti na ovaj tekst. Shvaćam to. Spreman sam na to…mislim da jesam. Sve što mogu reći je da ne možete izmjeriti moje srce ili moju namjeru. Kao što sam rekao, cilj mi je pomoći. Ne možete se baviti nečim što ne znate. Ako ste krivi po bilo kojem pitanju, odgovor je na vama. Ako niste, dobro, svejedno hvala što ste pročitali.

Molim se da ovo dođe do onih koji trebaju čuti.

Autor: Ron Edmondson; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Ronedmondson.com, prenosi novizivot.net.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button