Izbor uredništva

Znate li što je “gladomor”? Ide li Putin putem Staljina?

“Gladomor” je jedan od najvećih genocida u povijesti svijeta, prije holokausta, a napravili su ga Rusi u Ukrajini tridesetih godina prošlog stoljeća.

Naime, Staljin, kojeg Putin rehabilitira, tražio je od ukrajinskih seljaka, koje još iz vremena carske Rusije nazivahu kulacima, da se odreknu svog privatnog vlasništva, zemlje, pristanu na proces nacionalizacije privatnog vlasništva i uđu u zadruge.

Ukrajinski kulaci, kao i većina Ukrajinaca tada, antikomunistički raspoloženi, braneći svoje pravo na nepovredivost privatnog vlasništva, odupirali su se Staljinu.

Staljinov odgovor tom protivljenju, nad kojim se post festum zgražao i Nikita Hruščov, bio je gladomor. Nestalo je žita, nastala je glad, a od gladi umrlo je, ovisno o izvorima, 5 do 7 milijuna Ukrajinaca, mnoštvo djece.

Seljaci su masovno ubijani i oružjem. piše Ivica Šola u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju u cijelosti PRENOSIMO

GLADOMOR ZA 21. STOLJEĆE

Sam Hruščov napisao je u svojim memoarima da su tijekom gladomora majke jele i vlastitu djecu. Da je nastupio i kanibalizam. O tome se u Rusiji, sve do dolaska Gorbačova i poslije Jeljcina, šutjelo, bilo je zabranjeno o tome govoriti.

No, nažalost, i Zapad, nakon završetka Drugoga svjetskog rata, zbog Staljinove snage i SSSR-a, kada je hladni rat bio već ne embrij, fetus, već geopolitičko novorođenče, u Ujedinjenim narodima redefinirao je pojam genocida i, popuštajući Staljinu, nešto istrkeljao o gladomoru tek kao o nekakvom “zločinu”, prihvaćajući sovjetski narativ. Ne, to je bio ruski, Staljinov, planirani genocid protiv Ukrajinaca, holokaust prije holokausta.

Putin danas, koji rehabilitira Staljina, opet ide njegovom metodom. Metodom gladomora za 21. stoljeće.

Ukrajina je jedna od najvećih svjetskih proizvođača i izvoznika pšenice. Mnoge zemlje Afrike i Bliskog istoka vitalno su ovisne o ukrajinskim žitaricama. Druge zemlje, veliki proizvođači žitarica, poput Indije i drugih, već su zabranile njihov izvoz. Putin blokira izvoz ukrajinske pšenice morskim putem, granatira silose, “vojne ciljeve” s istim staljinovskim ciljem, izazvati novi gladomor.

Za Putina, kao i za Staljina, žito nije hrana, već oružje

Ovaj put ne kao Staljin u Ukrajini, već u Africi i na Bliskom istoku. Za Putina, kao i za Staljina, žito nije hrana, već oružje, oružje protiv svih nas. Jer kada zemlje Afrike i Bliskog istoka ostanu bez žita, bez temeljne prehrambene sirovine, nastat će gladomor, a deseci milijuna ljudi, migranata krenut će prema – Europskoj uniji.

To će biti deseterostruko veći broj gladnih ljudi stvorenih Putinovim gladomorom od zadnje migranske krize koji će Europu razbucati, i socijalno, i ekonomski, i sigurnosno.

Preko blokiranog ukrajinskog žita, Putin će dovesti Europu, pa i Hrvatsku, u migrantski pritisak koji bi nas mogao urušiti. Putin, Staljin i Ukrajina, iste metode, gladomor, samo drugim načinima, proizvodnjom masovnih migracija prema Europi zbog gladi.

Zapad je, dakle, prešućenim Staljinovim genocidom gladomora već jednom izdao Ukrajinu bojeći se Staljinove odmazde. Pa su napravili truli kompromis preko leđa Ukrajine.

Čini se da će se uskoro dogoditi isto. A volio bih da se varam.

Naime, ako Ukrajina žurno ne dobije sa Zapada teško i sofisticirano naoružanje, mogla bi pasti pod Putinovom monstruoznom tehnikom i naoružanjem. Ukrajina je “gladna” i prijeti joj “gladomor” zbog “hrane”, oružja koje samo Zapad može dati. No, njemački Die Zeit piše da se među zapadnim saveznicima oko tog pitanja događaju ozbiljne nesuglasice, ide se prema obustavi oružja Ukrajini. I Njemačka (pun mi je kufer više te Njemačke) ili oklijeva ili se protivi (a vremena nema) isporučenju teškog naoružanja Ukrajini argumentirajući da se boji Putinove odmazde.

O tome je neki dan govorio za Welt Nachrichtensender i njemački general Klaus Wittmann. On upozorava da pukotina koja se događa među saveznicima postaje ozbiljna, budući da, kao i u životu, kada nekoga moliš za pomoć danas, a on se sjeti da će ti ipak pomoći sutra, takva pomoć više ne treba.

SMRDLJIVI NOVAC

Snimka zaslona

Angela Merkel, koja je svojim strateškim, katastrofalnim pogreškama zapravo stvorila monstruma Putina, šuti već tri mjeseca kao zalivena.

Schroeder, ruski igrač, tek pod pritiskom malo se distancira od ruskih zločinaca koji su mu džepove napunili smrdljivim novcem oligraha.

Ta Njemačka, i druge saveznice, važne zemlje EU-a kažu kako bi daljnju isporuku oružja Putin mogao tretirati kao NATO-ov ulazak u rat te da bi mogao napasti i njih, što bi značilo treći svjetski rat.

Ako uistinu Zapad prestane isporučivati potrebno naoružanje Ukrajini (i SAD će se nešto pitati), Zapad bi, nakon prešućenog Staljinova genocida nad Ukrajincima i zabijanjem glave u pijesak, i drugi put mogao izdati Ukrajinu ako joj pod hitno ne isporuči “žito”, teško i ubojito naoružanje.

Jer bez toga Ukrajina će dugoročno ili kratkoročno izgubiti, nestati, a Putin, monstrum kakvog svijet još nije vidio od Hitlera i Staljina, slavodobitno trijumfirati i nakon pobjede jamačno učiniti novi “gladomor” u Ukrajini drugim sredstvima, mecima u glavu civila, kako već čini i tijekom rata.

Sam Zelenski upozorava da je situacija na bojištu dramatična, da su Rusi digli sve snage, da probijaju ukrajinske obrambene linije zbog velike premoći u naoružanju.

Razumno je kalkulirati o Putinovoj mogućoj odmazdi, no Putin na Ukrajini sigurno neće stati. Zato prestanak isporuke oružja ne bi trebala biti opcija. Jer Putin, čim se malo oporavi od Ukrajine, nastavit će gdje god može širiti “gladomor”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button