Nogomet

Zlatko Dalić zahvalio je Bogu za pobjedu i snagu koju je dao igračima da uspiju dati golove

Zlatko Dalić poručio je tada: “Uvijek sam govorio da sam vjernik koji je zahvalan dragome Bogu na svemu što sam napravio u životu. Uvijek imam krunicu u džepu, ona je uvijek uz mene, ona mi daje snagu. U to vjerujem i jednostavno to se ne bojim reći. Imam molitve koje molim prije utakmice, vjerujem u Boga, vjerujem kada molim i jednostavno to je moj put, to je moj život. Tako je mene naučila moja mama, tako i ja učim svoju obitelj”.

“Nije bilo lako igrati po travnjaku, ali uz Božju pomoć koju su dobili od Boga uspjeli su pobijediti i idemo dalje uz tu pomoć koju dobivamo sa neba da odigramo, sljedeću utakmicu  koja nas čeka,”izjavio je Zlatko Dalić.

Igrači su pohitali Luki Modriću u zagrljaj na Hampden Parku, on je došao do izbornika i govorio:” To je to!” Luka je pao na koljena, Dalić ljubio krunicu..

Zlatko Dalić:

“Čestitke mojim dečkima na velikoj utakmici i plasmanu u osminu finala. Ovih 10 dana je bilo teško iskušenje. Ova utakmica bila je velika kušnja prvo za mene, a onda i za sve ostale da ostanemo mirni. Hvala dragom Bogu koji nam je dao snagu da ostanemo mirni. Moja velika zahvala svima koji su vjerovali u nas i davali nam podršku ,rekao je izbornik pa nastavio:

Nakon 1:0 smo postali malo presigurni u sebe i igrali sporije, ali imali smo snagu i vjeru da okrenemo utakmicu. Bilo je samo pitanje kad ćemo im dati gol. Pokazali smo snagu i odigrali pravu utakmicu. Ne mogu ništa reći protiv svojih igrača, uvijek sam zadovoljan njima. Bili smo tim, bili smo grupa, bili smo ekipa i to je najvažnije. U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama.”

O čemu su razgovarali, upitali smo ga.

“Ma gledajte, ovih deset dana bilo je baš ludilo, što ja ne mogu shvatiti i razumjeti. Ali neću u to ulaziti, ja ću čuvati svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje. Ostvarili smo cilj, drugi smo u grupi. Ne znam koji cilj sam ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti? Nemam pojma. Prema tome, dragi Bog je uz mene, gura me. Kad je najteže, pomogne mi”,odgovorio nam je.

“Čestitke dečkima na dobroj, sjajnoj utakmici i plasmanu u osminu finala. Vrlo dobra utakmica, kontrola. Nismo gubili glavu nijednog trenutka. Spustili smo loptu na zemlju protiv protivnika koji je nezgodan s dugim loptama, preskakanjem igre, agresijom. Nakon gola imali smo kontrolu, ali smo greškicama doveli protivnika u igru. Nakon tih 1-1 opet smo napravili pravu stvar, na poluvremenu se smirili, krenuli u našu igru i pitanje je bilo kad ćemo dati taj drugi gol i s tim privesti utakmicu kraju “, rekao je Dalić i dodao:

“Nije bilo lako, pogotovo nakon ovih deset dana strahovitog pritiska, ludovanja, svega i svačega što je bilo. Hvala dragom Bogu na snazi da ostanemo mirni i dostojanstveni u ovome, izborimo ono što smo htjeli i hvala svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas.

Na koga neće moći računati?

“Nažalost, Lovren je dobio drugi žuti karton, tako da ga neće biti u Kopenhagenu. Vidjet ćemo što je s ozljedom Gvardiola, ali imat ćemo nekoliko dana vremena pregledati to i presložiti. Lovrena sigurno neće biti.”

Što utakmica u Kopenhagenu znači za mjesto kampa?

“Ostaje sve isto. Nama je u Rovinju dobro, ugodno, imamo uvjete za rad, što je jako važno. Problem je što smo puno putovali, nisu nam baš bili idealni uvjeti. Igrali smo dvije utakmice pred gostujućim navijačima, ali sad smo to iskušenje prebrodili i bit će nam lakše u svakom pogledu.”

Modrić i Dalić su nakon utakmice poletjeli jedan drugom u zagrljaj, a hrvatski strateg je istaknuo kako je iza svjetskih doprvaka ’10 dana ludila’.

Zlatko Dalić:
“Ovih 10 dana je bilo ludilo, ne mogu neke stvari shvatiti, ali neću u to ulaziti. Baš zbog toga smo svi bili sretni. Znao sam što se sve radilo protiv mene i pisalo, no ja sam ostvario cilj. Drugi smo u grupi. Ovo je moj 10, 12 cilj koji sam ostvario, zaključio je izbornik Hrvatske.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button