Izbor uredništva

Zašto Hrvatska ima jednu od najvećih smrtnosti od Covida na svijetu ?

Suprotno često širenom narativu, Hrvatska je u prva tri vala imala relativno mali broj umrlih – relativno, kad se gleda sa stvarno usporedivim zemljama. Međutim u 4. valu stopa smrtnosti u Hrvatskoj je porasla u odnosu na druge europske zemlje i pogledajmo kako to izgleda sada:

hrvatska

Koji su razlozi?

Po Gordanu Laucu tri su glavna razloga:
1. Veliki podbačaj u cijepljenju starijih, posebno onih starijih od 80,
2. Veliko kašnjenje boostera – čak i do sada je booster dobilo manje od 30% starijih od 60 godina,
3. Proboji u bolnicama zbog uvedenih Covid potvrda.

Navedeno je u svojoj najnovijoj objavi ponovno komentirao Gordan Lauc:

”Naši „stručnjaci“ i pojedini mediji vole optužiti društvene mreže, antivaksere, a često i mene osobno za to što imamo puno starih i bolesnih koji se nisu cijepili. Službena statistika ih vrlo jasno demantira. Udio cijepljenih značajno opada kod starijih od 75 godina. Muškaraca između 70 i 75 godina se cijepilo 90%, a s obzirom da su postoci računati s pretpostavkom da nas je preko 4 milijuna, vjerojatno ih se i više od 95% cijepilo.

Većina starih i bolesnih zna da im ne treba još i COVID-19 i žele se zaštiti cijepljenjem. Nažalost što su ljudi stariji, sve su manje pokretni i ne mogu baš tako lako „otići na velesajam“ kako bi se cijepili. Nažalost naše zdravstvo im je upravo to poručivalo.

Nakon što smo na to počeli upozoravati, u nekoliko navrata su organizirali akcije da sestre pojedinačno zovu one koji se nisu cijepili i užasnuli su se što se njih oko dvije trećine odbilo cijepiti, pa su odustali. No da su se potrudili i da su sve nazvali, imali bismo za trećinu manje necijepljenih i bilo bi i puno manje umrlih. Da su ih dvaput nazvali, ili da je umjesto sestre nazvao neki elokventni mladi liječnik, ili liječnica, možda bi ih se i dvije trećine cijepilo…No naše javne službe ne vole previše raditi i puno lakše je covid-potvrdama ucjenjivati zdravu djecu, mlade i one koji su već preboljeli covid-19 da se cijepe.

Time su malo „ušminkali“ statistiku i naš premijer se može u Briselu pohvaliti da se približava „cilju cijepljenja“ koji je propisala Europska komisija. Nažalost ostvarivanje tog „cilja cijepljenja“ koje je ugovoren s Pfizerom koštalo nas je puno života, jer se cijepljeni zdravstveni djelatnici zbog covid-potvrda nisu testirali i širili su zarazu po bolnicama, što je analiza koju je proveo HZJZ jasno pokazala.

Umjesto da se OBAVI cijepljenje starijih i tako ih se zaštiti, dođe do njih, motivira, imamo psihozu slučajeva, navala pandemijskih marketingaša na cijepljenje djece i mladih , raspravu o propusnicama i mjerama, a to ne samo da da nas NE primiče rješenju, nego odmiče od rješenja.

Sve to je dovelo do velikog nepovjerenja u cjepiva, što se najbolje vidi po velikom neuspjehu ikakvom rezultatu u cijepljenju djece, za koje se vodila višemjesečna kampanja koja srećom nije dala rezultata.

Nikakve mjere više nemaju smisla jer se omikron ne može zaustaviti, a čini se ni usporiti i jedino što je bitno je cijepiti starije (i neke druge ranjive skupine) odnosno dati im booster, za njih je benefit cjepiva u odnosu na sve možebitne nuspojave jako velik.Više od 90 % svih umrlih od/sa kovidom u Hrvatskoj je starije od 60 godina!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button