DomovinaVideo

Zar je moguće da smo ovoga čovjeka dva puta birali za predsjednika države?

Hrvati su čudan narod koji je birao još čudnijeg predsjednika koji je u svom političkom djelovanju proteklih 27 godina nanio nemjerljivu štetu hrvatskom narodu

”Stipe Mesić je elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države.”– svojedobno je izjavio saborski zastupnik Miro Bulj za što ga je Mesić tužio za klevetu.

Stipe Mesić je svojevrsni ogledni primjerak naše politike proteklih 20 godina i dugo je ostao enigma hrvatske politike, koji bi valjda, da se moglo, bio izabran i po treći put za predsjednika.

Hrvati su čudan narod koji je birao još čudnijeg predsjednika koji je u svom političkom djelovanju proteklih 27 godina nanio nemjerljivu štetu hrvatskom narodu. Mesić i Manolić napravili su toliko štete mladoj hrvatskoj državi, od pokušaja državnog udara na proljeće 1994. godine, do Mesićevog veleizdajničkog svjedočenja protiv hrvatskih generala i Hrvatske u Haagu nakon velike pobjedničke ratne akcije Hrvatske vojske – Oluja 1995. godine. Da su kojim slučajem 1994. uspjeli dobiti većinu u Hrvatskom saboru i srušiti Vladu HDZ-a, samostalne hrvatske države danas vjerojatno više ne bi bilo.

To nam potvrđuju Mesićeva i Manolićeva kasnija otvorena politička distanciranja od državotvorne politike dr. Franje Tuđmana. Stipi Mesiću je volja za moći i nepodnošenje Franje Tuđmana bila jača od svega. On , osim toga ima i rijetku osobinu da laže tako prirodno kao što kiša pada, kao što trava raste.

Mainstream mediji su godinama gradili mit o Mesiću kao o građaninu predsjedniku Mesiću, prizemnim pričama i propagandom o predsjedniku koji, eto s građanima pije kavicu.

Najnoviji njegov potez je taj što je podržao Komšića rekavši da njegov izbor predstavlja korak prema građanskoj državi”; Čovića nazvao “razbijačem BiH”

Naime, bivši predsjednik Stjepan Mesić otkrio je kako će uskoro biti objavljen dokument “Apel za spas BiH”.

Ovaj dokument, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, potpisuju trojica članova posljednjeg Predsjedništva SFRJ, Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Sjeverne Makedonije.

Kako je objavio tjednik Nacional, trojac zagovara posve suprotno rješenje za BiH od daytonskog uređenja BiH. Autori Apela za spas BiH uvjereni su da je “jedino rješenje za Bosnu i Hercegovinu građanska država”.

“Propali su i ovi posljednji pregovori u Neumu i shvatili smo da se nešto mora učiniti. Sadašnja “daytonska BiH” je nefunkcionalna i zato radimo na prijedlogu kako izići iz sadašnje situacije”, rekao je Mesić za Jutarnji list.

Njegova stajališta o BiH se razlikuju od stavova Zorana Milanovića, koji je vjerojatno mislio i na Mesića kada je rekao kako se Bošnjačke stranke ohrabruje da idu đonom na Hrvate u BIH.

“Što se tiče Željka Komšića, prema mojem mišljenju, njegov izbor predstavlja korak prema građanskoj državi, jer za njega su uz Bošnjake i Hrvate glasali Srbi i pripadnici manjina (pitamo se samo koji su to Hrvati i Srbi glasali za Komšića). Oni su glasali za Komšića jer on podržava BiH, bio je pripadnik Armije BiH. Jednostavno, Komšiću se ne može prigovoriti da je bilo gdje bio protiv Bosne i Hercegovine”, smatra Mesić.

Kada je u pitanju politika Milorada Dodika, Mesić tvrdi da “ne zna čiji je on prijatelj, ali da zna da je on razbijač Bosne, baš kao i Dragan Čović.

Kako nam je već od ranije poznato novcem od majorizacije koji je ukrao od Hrvata, Komšić plaća hrvatske medije da pišu u njegovu korist. Mediji koji ga u Hrvatskoj prenose, su uglavnom portal u vlasništvu poznatog osuđenog kriminalca koji se krije u Vijetnamu, Pavić grupa i Hanžeković grupa. Svi oni se bogate na novcu BH Hrvata koje im za objave naručenih članaka šalje Komšićev ured i bošnjačke tajne službe.

Hrvatska tu ne čini ništa. Niti postoji zakon koji to smije procesuirati.

Isto tako nam je već od ranije poznato kako je Stjepan Mesić vrlo rado primao čekove koje je svojedobno negdje “zagubio”.

Stoga se sa pravom pitamo je li i Stjepan Mesić našao svoje mjesto na platnoj listi Željka Komšića?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button