Domovina

Kada će Mesić dati odgovor na ova pitanja?

Često smo svjedoci gostovanja bivšeg predsjednika RH Mesića u raznim emisijama u mainstream medijima u kojima komentira sve i svakoga ali ne možemo čuti odgovore a ni pitanja na koja bi Mesić morao dati odgovor.

Kad Mesić uđe u studio, voditelj bi trebao pitati Mesića:


1. Zašto je tražio zatvor za potpisnike dekleracije hrv. jezika 1968.
2. Zašto je u SFRJ bio osuđen kao kriminalac lopov, kad je maznuo lovu za elektrifikaciju Orahovice
3. Zašto je 90ih pjevao Juru i Bobana, optuživao mladog jastreba da je pjevao Titove pjesme, pa kasnije isti Mesić drži hvalospjeve Titu, pohađao skupove HSPa, negirao Jasenovac,
4. Gdje su čekovi Hrvata iz Australije i Kanade?
5. Kako je došao do novaca, i kako to da Mesiću “prijatelji” mogu posuđivati novac, a kad Thompson primi novac od prijatelja, onda mora platiti porez na njih.
6. Kako je Mesić kao predsjednik države kod banaka vršio pritisak na banke da daju povoljne kredite njegovim pajdašima, ili “samo sam se raspitivao za kamate”.
7. Kako se ugurao u NEXE i ostale tvornice.
8. Kako je kod Bandića zapošljavao svoju rodbinu i djecu na izmišljena radna mjesta, a sad istog tog Bandića blati i drži moralne prodike o korupciji.

To je samo ukratko što nam je palo na pamet.
Od silne bogate nemoralne ostavštine Stipe Mesića, nijedan novinar/ka ga nije pitao ključna pitanja…

Mainstream mediji su godinama gradili mit o Mesiću kao o građaninu predsjedniku Mesiću, prizemnim pričama i propagandom o predsjedniku koji, eto s građanima pije kavicu. Prizemni malograđanski populizam Stjepana Mesića, na kraju ipak nisu bili dovoljni da prikriju pravi karakter Stjepana Mesića.

Stipe Mesić je 18.03.1990. održao govor u Karlsruheu kojeg se sigurno više ne sjeća i iza kojeg sigurno više ne stoji. Ipak je to bilo u mladenačkim danima. Kad pogleda video možda se sjeti što je govorio, malo o crvenim lisicama, o Udbi, Isusu, Srbima …..Ne bi bilo loše da ga novinari podsjete ponekad i na ovo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button