DomovinaVijesti

Zahtjev sudionika Bijelog tihog marša

U subotu 20.11.2021. godine u 15 sati  u glavnom gradu Hrvatske će se prema najavama,održati jedan od najvećih prosvjeda u modernoj povijesti Hrvatske!

Nezadovoljni građani okupit će se na dvije lokacije. Prva skupina sastaje se na Trgu žrtava fašizma, ispred inicijative “Svjetlo protiv mraka”a druga skupina okuplja se na Trgu Francuske Republike u organizaciji inicijative “Bijeli tihi marš”. Potom će se svi zajedno uputiti na Trg bana Jelačića.

Jedan od glavnih zagovornika ukidanja besmislenih i štetnih covid potvrda je i novinar Boris Mišević koji je na svom Facebook profilu objavio zahtjev sudionika Bijelog tihog marša koji prenosimo u cijelosti:

”Stojimo ovdje danas izražavajući najdublju zabrinutost glede kaosa i podjela koje je izazvao Stožer civilne zaštite donošenjem Odluke o Covid potvrdama – Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12. studenoga 2021.

Ljude, koji nemaju tzv. Covid potvrdu, protuustavno i protupravno se isključuje iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad što je izravno kršenje svih konvencija o ljudskim pravima, svih zakona, moralnih načela i Nünberškog kodeksa.

Naša je građanska dužnost otpor prema diskriminaciji svake osobe, otpor prema društvenim podjelama i korištenju ove diskriminatorne potvrde kao temelja za to.Svi hrvatski građani, bez obzira na cijepni i zdravstveni status, pozvani su pridružit nam se u zaštiti demokracije za koju su se naši branitelji borili u Domovinskom ratu, te temeljnih ljudskih i radničkih prava svake osobe.

Zahtijevamo da odmah i bez odgode povučete diskriminatornu Odluku. Mi nismo protiv cijepljenja i smatramo da ono mora biti dostupno i besplatno za sve koji žele, a da se nitko ne smije prisiljavati niti uvjetovati istim.” naveli su u priopćenju Građani, sudionici Bijelog tihog marša

”U RH vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Danas određujemo kako će izgledati naša budućnost.” pozvao je poznati novinar Boris Mišević.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button