Domovina

Zagreb dobiva šetalište ”heroine” lijevih aktivista koja je lažno optužila predsjednika Tuđmana

Još je početkom 2022. ime pokojne Ankice Lepej, bivše bankarska službenice koja je prekršila bankarsku tajnu i novinarima dojavila podatke s računa obitelji Tuđman, a koju lijeva aktivistička scena slavi kao heroinu i zviždačicu, uvršteno u Fond imena ulica i trgova u Zagrebu.

Nakon više od godine i pol dana, gradska vlast na čelu s Možemo SDP-om po Ankici Lepej će imenovati šetalište na području Gradske četvrti Podsused – Vrapče koje je do sada bilo neimenovano.

Zagreb još uvijek nema ulicu po kardinalu Franji Kuhariću ali će dobiti aleju odnosno šetalište Ankice Lepej, žene koja je postala ljevičarska ikona, samo zato što je odala bankovnu tajnu i otkrila da je predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman, od 1961. kada je zajedno sa suprugom Ankicom otvorio žiro račun i tijekom 37 godina publicirao ukupno 48 domaćih i stranih izdanja vlastitih knjiga, uspio uštedjeti dvjestotinjak tisuća njemačkih maraka.

Dr. Franjo Tuđman i supruga su imali u Zagrebačkoj banci otvorene račune od rujna 1961. godine, znači punih 37 godina.

Sve honorare za Tuđmanove tiskane radove izdavači su uplaćivali na njegov žiro račun, o čemu postoji evidencija u Zagrebačkoj banci, a svake godine na temelju izvještaja Zagrebačke banke i potvrde izdavača o isplaćenim honorarima, bili su iskazani u Poreznoj prijavi na dohodak dr. Franje Tuđmana. Prema tome, iznos oročen 24. ožujka nije i uložen tog dana već je stizao na račun Tuđmana tiskanjem knjiga, no tog je dana oročen i to na ime Ankice Tuđman jer je imala punomoć na njegov žiroračun.

Honorari koje je primao odnose se na 29 izdanja knjiga tiskanih do kolovoza 1992. i na 19 izdanja knjiga tiskanih od kolovoza 1992. do dana, i to u domovini i inozemstvu – znači na ukupno tiskanih 48 izdanja samo knjiga

Iako za to tada nije postojala zakonska obveza, Ankica i Franjo Tuđman, dali su sve navedene podatke državnim tijelima, tako da možemo ustvrditi kako Lepej nije ništa otkrila, već je lažno optužila predsjednika Republike Tuđmana za bogaćenje i korupciju i time obmanula hrvatsku javnost.

Zašto je to učinila postalo je jasno kasnije kada je javno i na društvenim mrežama širila mržnju, netoleranciju i zazivala povratak Tita, šuteći pritom na činjenicu, kako ponajveći otimači javne imovine u Hrvatskoj nisu nekakvi domoljubi, nego djeca komunizma ili kolokvijalno rečeno Udbe i partije.

Jedan Stjepan Mesić i njegova obitelj, valjda su došli i do stotinu puta većeg bogatstva nego Tuđmanovi u Hrvatskoj, međutim, kako se prometnuo u ekstremnog “antifašistu”, Lepej i slični, Mesića nikada nisu dirali ili u negativnom kontekstu spominjali. To sve govori o tome tko je i kakva osoba bila Ankica Lepej, žena puna gorčine i bez ikakvih postignuća u životu. Kakva vlast, takvi heroji i heroine…

Izvor:Marin Vlahović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button