Ljepota i zdravlje

Zabrinjavajuće: Mentalno zdravlje mladih u kolapsu zbog pandemije koronavirusa

Sve više studija i istraživanja ističe kako su pandemija i povezane mjere zatvaranja donijele mnoštvo problema mentalnog zdravlja i zlouporabe opojnih droga, posebno među mladima.Posljedice raznih „mjera“ koje su nam nametane u pandemiji su zastrašujuće i trebat će još dosta vremena da ih sve spoznamo.

”Iznenadni lockdownovi, zatvaranja odgojno-obrazovnih ustanova, ograničavanje kretanja i druženja natjeralo je djecu i mlade da više vremena provode na internetu i društvenim mrežama, što je problem koji je postojao prije pandemije, i koji je ona samo dodatno potencirala.” piše Melita Vrsaljko za Faktograf.hr.

To je ista ona Melita Vrsaljko koja je prije nekoliko mjeseci ”cenzurirala” objavu svećenika koji su između istakli:

”… djeca ne smiju biti predmet nikakva eksperimenta, prisile, zastrašivanja. Djeca zaslužuju samo najsigurnije i posve provjereno! Ona ne smiju biti žrtva eksperimentalnog cjepiva za koje NITKO ne preuzima odgovornost! Djeca ne smiju biti žrtva retorike zastrašivanja! Djeca ne smiju biti žrtva ucjena! Djeca ne smiju biti izigrana!”

Na to da će stroge mjere i konstantno zastrašivanje imati više štete nego koristi te da će imati katastrofalne učinke na mentalno zdravlje svih ljudi a posebno djece smo više puta upozoravali i pisali. Mnoge od tih tekstova je Faktograf.hr cenzurirao i sada dotična Melita sa faktograf.hr piše o šteti .

mentaln

Navedeni tekst faktografa su komentirali i znanstvenik Gordan Lauc i Nenad Bakić koji su također često bili na udaru ”ministarstva istine”.

” Kod nas je samo porast broja samoubojstava odnio više dječjih života od samog virusa…Ti životi su na duši onih koji su zagovarali “mjere”, a cenzurirali nas koji smo upozoravali na štetne posljedice mjera. Faktograf je tu pri samom vrhu…” piše Lauc.

”Nakon što je provodio zastrašivanje roditelja promovirajući bezumnu propagandu slovenskog zastrašivača, stručnjaka za bakterijske upale po ugradnji umjetnih zglobova i hobi-epidemiologa Trampuža, te označavao lažnim objave onih koji su se usudili to kritizirati, Faktograf.hr na čelu s glavnim epidemiologim Facebooka za Hrvatsku Petrom Vidovom sada piše o šteti. Nadam se da naš Perica savjesno nosi masku, koristi potvrde iako nisu obavezne i socijalno se izolira.

Pa kaže naš mili dragi ispitivač istine: “Iznenadni lockdownovi, zatvaranja odgojno-obrazovnih ustanova, ograničavanje kretanja i druženja natjeralo je djecu i mlade da više vremena provode na internetu i društvenim mrežama, što je problem koji je postojao prije pandemije, i koji je ona samo dodatno potencirala.”

Tko je tu lud? Možda vi neuki kmetovi i krezubi ravnozemljaši koji ne vidite da slovom F oni ‘mjere istinu’? Ili je možda samo naš mili Perica shvatio da bi se htio ogrebati za onih 45 mil. kn koje će država podijeliti za factcheckere pa si želi popraviti image?” istakao je Nenad Bakić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button