Svijet

Više od polovice Amerikanaca smatra da Biden nije mentalno sposoban biti predsjednik

Rujanska anketa Harvarda/Harrisa pokazala je da je odobravanje predsjednika Joea Bidena od strane građana još uvijek nisko, dok većina glasača sumnja u njegovu mentalnu sposobnost za dužnost predsjednika.

Bidenovo odobravanje malo je poraslo u rujnu, ali još uvijek ostaje nisko, sa samo 41 posto onih koji su rekli da ga odobravaju, dok 55 posto još uvijek ne odobrava njegove gotovo dvije godine na vlasti. Bilo je i pet posto onih koji su rekli da nisu sigurni kako se osjećaju.

Anketa je također pokazala da je 56 posto također reklo da sumnja u Bidenovu mentalnu sposobnost za obnašanje dužnosti predsjednika, dok je samo 44 posto reklo da je mentalno sposoban. Taj broj uključuje 67 posto neovisnih, 85 posto republikanaca i samo 18 posto demokrata.

Dodatno, na pitanje je li Biden “prestar da bude predsjednik” ili “pokazuje da je sposoban da bude predsjednik”, 63 posto je reklo “prestar”, dok je samo 37 posto reklo drugo. U drugom pitanju, 67 posto je također reklo da se Biden “ne bi trebao kandidirati” za još jedan mandat, dok je samo 33 posto reklo da bi se trebao kandidirati.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button