Domovina

Vidović Krišto:”Hrvatska na korupciji godišnje izgubi 10 milijardi eura, to je 28 Peljeških mostova”

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost (OiP) Karolina Vidović Krišto ustvrdila je danas da se u Hrvatskoj politika pretvorila u čisti kriminal pa je glavna smjernica njezine stranke borba protiv korupcije.

“Sveučilišni profesor u Hrvatskoj zarađuje 1500 eura, a spremačica u Njemačkoj dvije tisuće eura. Tko je za to kriv? Upravljačke strukture, vladajuće stranke, lažna i nesposobna oporba”, istaknula je Vidović Krišto na slavonskobrodskom Korzu, gdje je program stranke i viziju budućnosti Hrvatske predstavila građanima nakon što je s nositeljima lista posjetila Sisak, Kutinu, Novu Gradišku i Požegu.

“U posljednjih 10 godina iz Hrvatske je pobjeglo 500.000 ljudi”

Glavne smjernice su borba protiv korupcije, uspostava vladavine prava, procesuiranje odgovornih za blokadu institucija, sprječavanje rasipanja državne imovine, efikasna decentralizacija te rješavanje problema demografske pustoši i iseljavanja.

“U posljednjih 10 godina iz Hrvatske je pobjeglo 500.000 ljudi. To da se dogodi u bilo kojoj drugoj zemlji, parlament ne bi prestao sa zasjedanjem dok ne ustanovi tko je za to odgovoran”, rekla je.

Ocijenila je da politika više nije politika, nego se pretvorila u čisti kriminal. Institucije koje plaćamo da bi provodile i štitile zakon te radile u našem interesu to ne rade, nego vode politiku protivnu interesima hrvatskih građana. Cijene su iznadprosječne u usporedbi s drugim europskim zemljama, a naše plaće afričke, ustvrdila je.

“Hrvatska na korupciji godišnje izgubi 10 milijardi eura, to je 28 Peljeških mostova”

Prema izračunu Europskog parlamenta, Hrvatska na korupciji godišnje izgubi 10 milijardi eura, to je 28 Peljeških mostova. Ovdje se hvale jednim Pelješkim mostom koji je 80 posto sufinancirala EU, gradili Kinezi, a oni prokockaju i sebi u džep stave 28 takvih mostova, kaže Vidović Krišto.

“Mi smo tu s jasnim ciljem – urediti državu koju smo mukotrpno branili i stvorili, ali za to nam trebaju hrvatski građani. Samo uređena Hrvatska može biti uspješna. Ni pseudolijevo ni pseudodesno, već pravedno i odlučno”, poručila je.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button