Izbor uredništvaVideo

VIDEO Matan Vukčević poslao snažnu poruku svojim nastupom

MATAN VUKČEVIĆ Jedan od zapaženijih nastupa prve epizode nove sezone “Supertalenta” na Novoj Tv svakako je čudesan umjetnički performans Matana Vukčevića, crnogorskog umjetnika koji je u svojoj točki spojio – slikarstvo, Isusa i izvedbu Marka Perkovića Thompsona

Uz taktove pjesme ‘Neću izdat ja’ Marka Perkovića Thompsona, crnogorski slikar je rukama prelazio po platnu koje je bilo u mraku, a kada ga je svjetlost obasjala, publika i žiri ostali su iznenađeni portretom Isusa Krista…  

Bitno je da kažem poruku koju šaljem, svi mi imamo nekog tko je izvršio samoubojstvo ili nekog tko je pokušao samoubojstvo, svi mi imamo negdje u sebi osjećaj da smo se susreli s tim mislima, ja večeras želim poslati poruku ljudima koji su prošli takve stvari da ne rade to i da se bore kroz život, i da ako kroz moj nastup probudi kod nekog osjećaj da se bori za život, smatrat ću svoj nastup uspješnim”, rekao je Matan prije svog nastupa na pozornici.

Matan Vukčević je, naime, na taktove Thompsonove pjesme “Neću izdat’ ja” počeo slikati u mraku, a žiri nije shvaćao o čemu se radi. “Šta je ovo?”, mrštila se Martina Tomčić slušajući Thompsonov stari hit posvećen hrvatskim braniteljima liječenim od PTSP-a.

VIDEO: Matan Vukčević nacrtao Isusa uz taktove “Neću izdat ja”

https://youtu.be/e5I6h754Ejk

Na samom početku Thomsonove pjesme i  umjetničkog performansa   Matana Vukčevića Martina Tomčić je složila grimasu i glasno upitala: “Šta je ovo?

Na kraju refrena Thompsonove pjesme Vukčević je kleknuo i poljubio pod na bini,  uz dosta primjerenih grimasa i zumiranja, kako to i doliči “Supertalentu”, Vukčević je hrvatskoj javnosti otkrio svoj talent – nakon što je sjajnom prašinom posuo svoju sliku na kojoj se na čudesan način pojavio Isus Krist.

Thompson čestitao crnogorskom umjetniku

“Čestitamo Matanu Vukčeviću na nastupu u emisiji SUPERTALENT i odličnoj izvedbi brzog slikanja uz pjesmu ‘Neću izdat ja’”, napisao je Thompson na svom Facebook profilu…

Martina Tomčić je u svom stilu komentirala Matanov nastupa: “Evidentno radite na svoj način umjetnost. Umjetnost i služi da provocira, da propitkuje, da se kroz umjetnost izražavamo. Ovaj drugi dio vašeg performansa je opet dio cijele te priče, meni začudan. Baš ovog trenutka nemam neki definiran stav o vama”.

“Dosta sjajno je ovo ispalo… Zanimljivo napeto”, prokomentirao je Davor Bilman.

Blagu rezerviranost žirija naglo je prekinula Maja Šuput. “Ja ne znam kaj je vama, ovo je fenomenalno!”, uzviknula je i dobila pljesak publike. Vukčević je krenuo prema njoj, zapeo i pao u rupu ispred stola žirija, a Maja se proderala: “Uf, je**** krv! Nemoj, prijatelju, se zbog mene razbit!”.

Matan je prokomentirao i Thompsona za kojeg je rekao: “Meni je Thompson jako dobar umjetnik  čiju muziku slušam. Žao mi je što su ljudi ograničeni pa idu na to nacionalno i slično, pa dijele ljude na ovakve i onakve, pa su i njega malo tu, da kažem degradirali time što mu ne daju da nastupa na nekim određenim mjestima i slično.”

Matan

Inače, Matan je diplomirani slikar i profesor slikanja. Izrazito je emotivan, pomalo i neshvaćen.

Prijatelji ga opisuju kao skromnog, stidljivog i nepretencioznog dečka. Religiozan je, ali ne ide u crkvu. Kaže da si je življenjem u trenutku najbliži Bogu. Prvu samostalnu izložbu imao je s tek šest godina. Ima različite cikluse slika, a u intervjuima je spominjao kako inspiraciju crpi od svagdje. Počeo je slikati s dvije ruke jer mu je to bilo uzbudljivo. Zna jako puno o povijesti umjetnosti i voli spajati stilove iz prošlih razdoblja, a što se kolega tiče, poštuje svačiji način izražavanja i razmišljanja. “Ja sam netko tko je čitav svoj život dao slikanju i netko tko i dandanas kaže sebi ‘ima još prostora, ima još vremena'”, zaključio je.

Svaka čast crnogorskom umjetniku na ovoj prekrasnoj izvedbi, odabiru glazbe i teme, te na iznimno hrabrom nastupu.

“Nisam sudac a ni mudrac, teško nosim to kamenje, to breme sjećanja na svojim leđima. Gdje god dođem, kud god prođem već je netko odlučio u ime onoga što nas je stvorio, a nije se borio.”

Za kraj, za sve hrvatske branitelji, ma gdje oni bili, zauvijek ćemo Vam biti zahvalni. Zbog Vas postoji sada naša domovina. Vječna Vam hvala.

VIDEO: THOMPSON – NEĆU IZDAT JA (Poljud live)

Neću izdat ja, Boga nikada
Neću gasit sunce, koje s neba sja
Neću zbog tebe, rukom na sebe
Jer ti me voliš i ti se moliš za mene!!!!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button