Nogomet

OVAKO BI TREBALO IZGLEDATI DALIĆEVIH UDARNIH 11 NA SVJETSKOM PRVENSTVU! 

Na Svjetskom prvenstvu mi predstavljamo svoju zemlju i svoj narod, a ne samo sebe. Hoću da se svi podrede cilju, i želim da svi toga budu svjesni, neću tolerirati iščašena ponašanja.

Sve je prilično jasno, čak i kada je riječ o udarnoj momčadi, otkrit će karte Zlatko Dalić dva tjedna uoči otvaranja SP-a i utakmice s Marokom. Upitnici postoje, dodaje, tek oko dvije pozicije – tko će biti centarfor, a tko desni krilni napadač?

Dok sat vremena kasnije izbornikovim riječima pokušava udahnuti formu na praznoj zelenoj ploči, novinarski gremij u Pivani ne može se složiti niti oko izgleda stoperske linije, a kamoli oko dva upitnika u Dalićevim nacrtima.

Momčad bi trebala ovako izgledati (4-3-3): Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić.

Neki, međutim, u defenzivnom redu preferiraju Lovrena ili Erlića ispred Šutala. Drugi vjeruju da Dalić traži mjesto za Nikolu Vlašića u ofenzivnom dijelu sastava. Trećima ne šmeka ideja s Kramarićem u vrhu napada.

Foto: Fifa

Komponiranje momčadi na velikim natjecanjima je delikatan posao, koji uključuje i vještinu žongliranja igračkim taštinama. Uvijek će biti povrijeđenih Dalićevim izborom, neki bi mogli dignuti nos, zbog čega izbornik bez okolišanja podsjeća na Rusiju. Tamo je u kritičnom trenutku uzeo nož u ruke i odstranio Kalinića.

– Čeka me još jedna runda razgovora s igračima. Na Svjetskom prvenstvu mi predstavljamo svoju zemlju i svoj narod, a ne samo sebe. Hoću da se svi podrede cilju, i želim da svi toga budu svjesni, neću tolerirati iščašena ponašanja. Svakom ću objasniti što od njega očekujem, i ako nije spreman pratiti moje zahtjeve, onda će otpasti iz priče – dodaje Dalić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Sportske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button