NogometVideo

VIDEO: BRUNO PETKOVIĆ – ŽIVOTNA PRIČA

Da je Petković danas igrač u Italiji, bio bi sasvim sigurno uspješan, siguran sam u to. Jako puno mu je pomoglo to što se vratio u Hrvatsku. Kroz Dinamo je iskoračio, stekao važna iskustva, a potom i dospio do reprezentacije.

Još nije službeno objavljeno, ali je sigurno. Christian Argurio, 50-godišnji nogometni djelatnik iz Messine, postao je asistent sportskom direktoru Istre, Saši Bjelanoviću. Oni su imali kratku zajedničku suradnju u Hajduku 2019. godine, ali kada je otišao Bjelanović, tada je i Talijan zahvalio na povjerenju…

Argurio nam je zanimljiv u kontekstu Brune Petkovića. Jer je upravo on imao najveći utjecaj da je na pragu 18. godine igrač Hrvatskog dragovoljca stigao u tadašnju prvoligašku Cataniju.

– Uh, Bruno je već tada dao jasno naslutiti kako je veliki nogometni talent. Kad smo ga doveli, bilo je problema s registracijom jer je Hrvatska još uvijek bila izvan Europske unije. Sjećam se da je momak htio otići jer je shvatio da pola godine neće moći igrati službene utakmice – prisjeća se Argurio, tada šef skauta Catanije.

Koje su bile vaše analitičke procjene tada i u Hrvatskoj neafirmiranog igrača?

– Prije svega, Petković je već tada dojmljivo djelovao fizički, a imao je izvanrednu tehničku potkovanost. To ga je činilo posebnim igračem – atipična je “devetka”, koji ima puno odlika i “desetke”. Upravo zato sam ga kvalificirao kao igrač 9,5. On je napadač koji vam neće jamčiti 15-ak golova po sezoni, ali će uz ono što će postići kao strijelac pridodati masu asistencija. On je igrač koji druge čini boljima, nije tipični centarfor koji se bavi samo svojom realizacijom.

Snimka zaslona

Zašto po vama nije iskoračio u Seriji A kroz Cataniju i Bolognu?

– U Italiji nije lako mlađim igračima napraviti iskorak, barem ne odmah, a pogotovo je teško ako vas treneri ne istrpe određeno vrijeme. Bruno nije dobio tu sigurnost da se može u igri opustiti. Neki trener možda i nije imao takve vizije igre u kojima bi uklopio takav profil igrača. Da je Petković danas igrač u Italiji, bio bi sasvim sigurno uspješan, siguran sam u to. Jako puno mu je pomoglo to što se vratio u Hrvatsku i kroz Dinamo iskoračio, stekao važna iskustva, a potom i dospio do reprezentacije. Koliko sam gledao i čuo, tu se ispunio, pa njegova kvaliteta igre nije nikakvo iznenađenja. Uvjeren sam, s obzirom da ima tek 28 godina, a temeljem kvaliteta koje ima, da će još dodatno napraviti iskorake u karijeri.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Sportske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button