Domovina

Velikosrpsko druženje u Zagrebu

U nastavku prenosimo komentar-obraćanje saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, premijeru Plenkoviću, povodom dolaska notornog velikosrbina Ivice Dačića, ministra vanjskih poslova Srbije.

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Medijska najava da ćete se sastati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, još je jedno ponižavanje i vrijeđanje hrvatskih građana i Države Hrvatske.

Slika: Karolina V.K. Spomenuti gospodin Dačić sustavno kleveće RH te se javno deklarira kao pristaša međunarodnog kriminalca i počinitelja ratnih zločina u Hrvatskoj, Željka Ražnjatovića Arkana. Vi kao predsjednik vlade dali ste prisegu da ćete štititi interese i ugled hrvatske države, a ovim činom tu prisegu ne kršite, već brišete pod s njom. / Foto: snimka zaslona YouTube

Vlade država moraju djelovati u interesu svojih građana, pa ću Vas podsjetiti na događaj iz 2017. godine kada je njemačka vlada zabranila turskom predsjedniku Erdoganu da održi skup s Turcima koji žive u Njemačkoj iz razloga što je Erdogan vrijeđao Saveznu Republiku Njemačku tvrdeći da je današnja Njemačka nacistička država. Ovo je Europski i odgovorni pristup jedne vlade koja vodi brigu o interesima svojih građana.

Vi pak dopuštate vrijeđanje Hrvatske, štoviše Vi financirate novcima poreznih obveznika ponižavanje Hrvatske.

Srbijanski političari općenito, a među njima i Dačić, iznose klevetničke, apsurdne, ponekad i groteskne optužbe na račun RH. Dačić je u UN-u čak organizirao izložbu prikazujući Hrvate genocidnim narodom.

Miloradu Pupovcu smeta najviše to što su Hrvati spremni braniti svoj dom!: Pupovac je poručio da treba utišati govor mržnje. “Treba prevladati stare i izbjeći nove podjele. U takvom kontekstu je važno da se utiša govor mržnje i svako ‘Za dom spremni’ / više ovdje

Ponašanje srbijanskih političara problem je srbijanskih građana, međutim,

 • Republika Srbija je osuđena za genocid u Srebrenici,
 • Republika Srbija je izvršila agresija na RH,
 • držala je 15 tisuća hrvatskih građana u logorima na svom teritoriju,
 • opljačkala je trećinu hrvatskog teritorija,
 • otuđila vrijedne umjetnine,
 • otuđila arhivsku građu u vlasništvu RH, te
 • Hrvatsku nije obeštetila.

Spomenuti Arkan, kao što znamo, u okupiranoj istočnoj Slavoniji ilegalno je pljačkao Hrvatske šume te godinama crpio naftu iz crpilišta Đeletovci. Zašto Hrvatska do danas nije tražila obeštećenje za ukradene umjetnine, arhivsku građu, šumu i naftu iz crpilišta Đeletovci?

Kao što je poznato, Turska nije izvršila agresiju na Njemačku, ali njemačka vlada nije dopustila da se njezin narod i država vrijeđaju.

Karlina V.K. premijeru Plenkoviću: Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, sustavno vrijeđa i kleveće hrvatsku državu, a Vi u maniri Vašeg prethodnika Sanadera odlazite na velikosrpsko druženje, koje nema veze s pravoslavnom religijom, i to na poziv dokazanog klevetnika, korumpiranog Milorada Pupovca. / Foto: snimka zaslona

Dok hrvatski građani zbog Vaše korupcije moraju napuštati svoju domovinu, Vi Pupovcu dajete stotine milijuna kuna kako bi taj isti Pupovac vrijeđao i klevetao tu istu Hrvatsku i organizirao skupove u srcu Zagreba na kojima se Država Hrvatska vrijeđa.

Ogromna većina Srba u Hrvatskoj nema nikakvu korist od stotine milijuna koje dajete Pupovcu, niti podržavaju njegov srpski nacionalizam i anti-hrvatske i anti-europske rabote, jer kao što znamo sama Europska komisija je osudila Pupovčevo negiranje genocida u Srebrenici i njegovo idolopoklonstvo Ratku Mladiću i Mili Martiću.

Gospodine Plenkoviću, osim što ste:

 • predvodnik i zaštitnik korupcije u Hrvatskoj,
 • Vi vrijeđate najsenzibilnije osjećaje hrvatskog naroda, i ono što je potpuno nejasno,
 • Vi ste glavni zaštitnik srbijanskih ratnih zločina koje
 • putem Vašeg blokiranog DORH-a sprječavate progoniti.

Uz sve navedene činjenice koje zdravorazumski nalažu da uskratite gostoprimstvo srbijanskom ministru Dačiću, trebali biste si postaviti pitanje o posljedicama svojega djelovanja.

Ja neću iznositi zaključke koje često čujem ovih dana, da je Vaša vlada veleizdajnička, jer sustavno radi na razgradnji hrvatskog pravnog poretka organiziranjem i zaštitom neviđene korupcije kojoj su izloženi hrvatski građani.

Ali svakako ističem da me kao hrvatsku građanku, Vi kao premijer Hrvatske sramotite. Susretati se s osobama kao Dačić koji je bio glasnogovornik Slobodana Miloševića ili Miloradom Pupovcem, koji negira genocid u Srebrenici jest sramotno ali i izrazito štetno za demokratsku kulturu te napose Europske vrijednosti.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

Zastupnica

Predsjednica OIP-a

Video: Dačić na danas u Zagrebu uoči srpskog Božića: “Ne vjerujem da smo jedni drugima najmiliji, ali tu smo gdje smo Ne mislimo isto po mnogim pitanjima, ali moramo razgovarati i dogovarati se”, naglasio je Dačić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button