SvijetVideo

(Uživo) Tisuće prosvjednika iz cijele Francuske stižu u Pariz

Na tisuće prosvjednika stiglo je u petak navečer pred Pariz. Dolaze iz Lillea, Strasbourga, Chateaubourga i drugih mjesta no prema policijskom izvoru, nijedan konvoj još nije ušao u glavni grad. Njihov masovni upad u francusku prijestolnicu očekuje se danas.

Oni zahtijevaju ukidanje covid-propusnica, koje su potrebne za pristup mnogim javnim prostorima, te dodatnu pomoć za plaćanje računa za energiju.

“Ljudi nas moraju vidjeti i čuti ljude koji samo žele živjeti normalnim i slobodnim životom”, rekla je u petak rano ujutro Lisa, 62-godišnja umirovljena zdravstvena radnica koja se pridružila konvoju od više od 1000 vozila iz Chateaubourga.

Oklopna vozila Žandarmerije raspoređena su na ulicama glavnog grada prvi put od prosvjeda Žutih prsluka krajem 2018. godine.

Ranije ovog tjedna pariška policija upozorila je da će prosvjednicima u konvoju protiv covid mjera biti zabranjen ulazak u Pariz. Onima za koje se utvrdi da blokiraju ceste prijete do dvije godine zatvora i velike novčane kazne, kao i oduzimanje vozačkih dozvola, upozorila je policija, u nedvosmislenoj poruci onima koji se usude  prosvjedovati protiv covid mjera.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button