Domovina

Uzinić navodno na ispovijedi: Ovo ti ne govorim kao biskup jer to, na žalost, nije učenje Katoličke Crkve…?

Mons. Mate Uzinić rođen je 17. rujna 1967. u Dubravi, u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. U Dubravi je pohađao osnovnu školu, a gimnaziju u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu.

Nakon obvezne vojne službe u trajanju od godinu dana (1986./1987.) na poluotoku Prevlaka, na Teološkom fakultetu u Splitu završava studij filozofije i teologije. Zaređen je za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije 27. lipnja 1993. godine.

Dubrovačka geodetkinja i podupirateljica gay pridea Marta Skorin na svome je Facebook profilu podijelila navodno iskustvo ispovijedi kod današnjeg nadbiskupa Mate Uzinića.

Skorin je LGBT aktivistica koja, kao što može vidjeti iz Facebook statusa, ne smatra da je njezina seksualnost grijeh, piše Vigilare

Skorin ističe da joj je nadbiskup Uzinić na kraju ispovijedi navodno rekao: „Ovo ti ne govorim kao biskup ni kao svećenik jer znam da to, na žalost, nije učenje Katoličke Crkve. Ovo ti kao govorim kao čovjek i kao vjernik, s vjerom u Boga koji prihvaća sve nas, takvi kakvi jesmo. A to je: siguran sam da će Bog blagosloviti svaku ljubav koje je svjesna i iskrena“.

Ako je ono što je Skorin rekla točno, to znači da nadbiskup Uzinić ne poštuje učenje Katoliče Crkve čijim je nadbiskupom.

Nadamo se da će se nadbiskup žurno javiti i demantirati ono što je gay aktivistica Skorin rekla. Naime, nevjerojatno nam je da bi jedan nadbiskup tako nešto mogao izjaviti.

Na žalost, Skorin je u međuvremenu prestala biti dijelom Katoličke Crkve.

Koji bi bio rezultat navodnog “razumijevanja” za koji djevojka optužuje nadbiskupa Uzinića? Taj što djevojka koja se kod njega navodno ispovjedila i dalje živi u grijehu i što je napustila Crkvu.

Pastiri su, istina, pozvani biti milosrdnima, ali istovremeno i nedvosmislenima i jasnima vezano za prozivanje grijeha radi spasa duše.

Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati

Upravo na današnji dan smo mogli čuti misno čitanje Prve poslanice svetoga Pavla apostola Korinćanima.

Pa evo što je na ovu temu govorio sveti Pavao:

Prvo čitanje:

1 Kor 6, 1-11

Brat se s bratom parniči, i to pred nevjernicima.

Čitanje Prve poslanice svetoga Pavla apostola Korinćanima.

Braćo! Tko bi se od vas u sporu s drugim usudio parničiti se pred nepravednima, a ne pred svetima? Ili zar ne znate da će sveti suditi svijet? Pa ako ćete vi suditi svijet, zar niste vrijedni suditi sitnice? Ne znate li da ćemo suditi anđele, kamo li ne ono svagdanje? A vi, kad imate sporove o svagdanjem, sucima postavljate one do kojih Crkva ništa ne drži! Vama na sramotu govorim. Tako? Zar nema među vama ni jednoga mudra koji bi mogao rasuditi među braćom? Nego brat se s bratom parniči, i to pred nevjernicima? Zapravo, već vam je to nedostatak što se parničite među sobom. Zašto radije ne trpite nepravdu? Zašto se radije ne pustite oplijeniti? Nego vi činite nepravdu i plijenite, i to braću. Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se!

Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici, ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega. To, evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.

Riječ Gospodnja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button