SvijetVjera

UŽAS! Zastrašujući napad na Krista! Očigledno je rat u tijeku!

UŽAS! Gotovo gola žena ometala je misu u katoličkoj crkvi u Michiganu stojeći na klupi i vičući parole za abortus, pokazuje internetski video. “Ukinuti Roe? Kvragu ne!” viknula je žena. “Abortus bez isprike!” Dvije druge žene vidljive u videu pridružile su joj se u pjevanju i držale transparente nalik na zelene platnene trake koje često koriste aktivisti grupe za abortus Rise Up 4 Abortion Rights.

Sve tri žene su ispraćene iz crkve. Dok su ih izvodili, čovjek je u crkvi skandirao: “Abortus ubija bebe! Abortus ubija bebe!”

Ova dijabolična epizoda se dogodila u župi svete Veronike u Michiganu, što je izrazito duhovno simbolično jer u crkvi koja predstavlja snagu jedne žene, a koja tješi i pere Isusa na putu kalvarije i istupa pred razularenim mnoštvom, isto to mnoštvo kao da danas, dvije tisuće godina nakon ove epizode dolazi  ponovno povrijediti ga, opet krvlju, opet u nevinima.

Video je izvorno objavljen na TikToku, a zatim ponovno objavljen na Twitteru. Naslov na videu kaže da se sve dogodio u nedjelju.

Rastući popis provokacija aktivista za abortus koji ciljaju na katoličke crkve

Incident je posljednji na rastućem popisu provokacija aktivista za abortus koji ciljaju na katoličke crkve zbog jasnog učenja Crkve da je pobačaj teško zlo.

Incidenti vandalizma i podmetanja požara također su se dogodili u brojnim centrima za trudnoću za život u cijelom SAD-u otkako je procurilo jedno mišljenje Vrhovnog suca u SAD-u, a prema kojem se Vrhovni sud sprema poništiti značajnu presudu iz 1973. Roe protiv Wade, a koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji.

U ponedjeljak su dva vodeća američka biskupa objavila priopćenje u kojem pozivaju Vladu na zaustavljanje nasilja nad katolicima.

“Od curenja nacrta mišljenja vrhovnog suda, dobrotvorne organizacije koje podržavaju trudne majke u nevolji bile su zapaljene, a organizacije za život gotovo su svakodnevno napadane i terorizirane, a čak su i životi sudaca Vrhovnog suda bili izravno ugroženi”, glasila je izjava kardinala Timothyja Dolana iz New Yorka i nadbiskupa Williama E. Lorija iz Baltimora.

“U svjetlu ovoga, pozivamo naše izabrane dužnosnike da zauzmu čvrst stav protiv ovog nasilja, a zakonodavna tijela za provođenje zakona da pojačaju svoju budnost u zaštiti onih koji su u povećanoj opasnosti. Zahvaljujemo onima koji su to već učinili i potičemo ih da nastave”, nastavlja se u priopćenju.

“Iznad svega, svatko od nas mora izabrati put mira i otvoriti svoja srca ljubavi koju Bog ima prema svojoj djeci. O Presveto Srce Isusovo, dotakni naša srca i učini ih kao svoja.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button