KulturaPovijest

UZ DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI: Grad Zagreb danas slavi i Dan branitelja Grada Zagreba

Grad Zagreb danas, uz Dan državnosti Republike Hrvatske, slavi i Dan branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i hrvatske branitelje iz Zagreba koji su svomu gradu i svojoj domovini omogućili slobodu, neovisnost i siguran put u društvo demokratskih i razvijenih država. 

Grad Zagreb je prvi hrvatski grad koji je još prije 14 godina donio Odluku o određivanju Dana branitelja Grada Zagreba u spomen na Domovinski rat i branitelje Grada Zagreba.

Zagreb je dao nemjerljiv doprinos u Domovinskome ratu. Oko 68.000 zagrebačkih branitelja branilo je hrvatske granice, od Vukovara do Dubrovnika. Više stotina Zagrepčana svoje je živote položilo u temelje suverene Republike Hrvatske, a gotovo 7000 ih je sa statusom hrvatskog ratnog vojnog invalida zbog ranjavanja, ozljeđivanja ili bolesti kao izravne posljedice rata. 30. svibnja na svoje domove ponosno istaknimo barjake u slavu heroja koji su svojom hrabrošću ispisali najsvjetlije stranice naše nacionalne povijesti i koji su nam omogućili slobodu i neovisnost !

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button