Domovina

Uvod u dnevnik HRT-a izgleda kao da ga je pisao AP

Pogledajte kako nas sve skupa prave budalama sa našim novcima.

Uvod u dnevnik izgleda kao da ga je pisao centralni komitet, ne bi me začudilo niti da je tekst pisao sam Andrej Plenković, ako se njega pita o tome koga zaposliti u Hrvatskim šumama, onda je stvarno sve moguće.

Cijene su nam u odnosu na isti mjesec prošle godine veće za 11,9%. Prema službenim podacima, koji su uljepšani i prilagođeni na način da se govori o ukupnoj inflaciji, a ne samo o onoj koju zapravo osjeti običan građanin u trgovinama, cijene su nam znatno porasle. Rasle su manje nego prošli mjesec, u odnosu na isti taj mjesec prošle godine (2022.) iz razloga što su prošle godine bile veće u veljač nego u siječnju, odnosno radilo se o znatnom porastu (opet prema zakašnjelim podacima) inflacije tijekom veljače 2022. godine. Zbog toga, naravno, sada imamo manji rast inflacije u veljači nego u siječnju 2023.

Primjerice, kada dođe studeni, kada nam je stopa inflacije 2022. bila na najvećoj razini ne bi se smio dogoditi novi VELIKI rast cijena u 2023. godini jer se podaci uspoređuju sa mjesecom rekordne inflacije, odnosno studenim 2022.

Pogledajte sada ponovo video koji se nalazi se na stranicama HRT-a. Upravo su vam prezentirali rast cijena kao nešto divno jer se eto radi o “usporavanju inflacije” iako su cijene u veljači (po službenim, krnjim statistikama) 0,2% veći nego prethodni mjesec, a u ožujku će se dogoditi još veći rast.

Dakle, rast cijena koji se i dalje događa vam je prezentiran kao veliki uspjeh Vlade, a sam Guverner EU u Hrvatskoj, Andrej Plenković, kaže kako se radi o “pozitivnom trendu” koristeći pomno odabranu terminologiju koju prosječni građanin voli čuti. Nadam se da ste sretni jer su ovaj mjesec cijene rasle manje nego prošli u odnosu na prošlu godinu, to je zasigurno prekrasna vijest za umirovljenika koji je upravo došao iz Kauflanda s jajima od 25 kn.

Ovo je razlog zbog kojega je HDZ još uvijek na vlasti, koriste sve moguće kanale kako bi se hvalili, kao da nije bilo dovoljno oteti i drogirati čitav sustav Kolonije Hrvatske, premrežiti ga korupcijom i svojom klijentelom. Radi se o čistom bezobrazluku jer nema druge riječi za nazvati ovakve pojave. Vlada RH nije učinila apsolutno ništa kako bi spriječila inflaciju. Nisu smanjeni porezi, nije poticana domaća proizvodnja, nisu uvedene olakšice, a silni novac koji tobože non stop stiže iz EU nije iskorišten za gotovo ništa što potiče rast i razvoj domaće ekonomije. Baš smo postali kolonija.

Ovo treba govoriti, treba najaviti kada slijedi loše razdoblje, kao što će to biti ovaj mjesec, upravo iz razloga kako bi što više ljudi počelo shvaćati ovaj narativ i čitati između redova ovakvim pamfleta centralnog komiteta HDZ-a.

Izvor: Ivan Vidovic

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button