Izbor uredništva

PITANJE ZA DORH I VLADU RH: Zašto je RH optužila i osudila Fikreta Abdića, koji s Hrvatima nije niti ratovao a nikada niti optužnice protiv Dudakovića, Halilovića i drugih?

SARAJEVO -Suđenje Atifu Dudakoviću odavno je postalo farsa. Prema nekom nepisanom pravilu, optuženi za ratne zločine nad srpskim civilima, (za hrvatske ga se i ne tereti, posebno pokolj i egzodus Hrvata i  Musllimana u Kladuši) u jednom trenutku suđenja iznenada obole, zbog čega se postupak protiv njih obesmišljava i razvlači unedogled, u nekim slučajevima i više od pet godina.Na ovu čudnu sudsku praksu ukazao je vd direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske Viktor Nuždić, komentirajući jučerašnji slučaj, kada je ročište u predmetu “Atif Dudaković i drugi” ponovno je ukinuta u Sudu BiH, jer se “jedan od optuženih nalazi na bolničkom liječenju”.

Prema njegovim riječima, ovaj postupak protiv bivšeg generala tzv. ARBiH i komandanta Petog korpusa, optuženog za ubojstva više od 300 Srba, od kojih su većina bili civili, uglavnom starije životne dobi, na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Bosanska Krupa i Sanski Most, odavno je odbačena veza sa pravom i pravdom, jer se procesuiranje odugovlači na sve moguće načine i unedogled.

Podsjetimo, optužnica protiv Dukakovića i 14 pripadnika Petog korpusa tzv. Armije BiH potvrđena je u listopadu 2018. godine, ali je sudski postupak najprije odgođen zbog pandemije korona virusa, a potom i zbog Dudakovićeve optužbe. navodna bolest. Kako je tada objavljeno, on nije mogao doći i pratiti suđenje, ali ga ta “bolest” nije spriječila da sjedne za volan, pa čak i sudjeluje u prometnoj nesreći.

Nije trebalo dugo da se netko opet razboli. Suđenje je produženo u srpnju ove godine nakon “nezgode koju je doživio jedan od optuženih Edin Domazet”. Tada se požalio da je imao “izvjesni strujni udar”, a usput mu je ugrađen i “pejsmejker”, te da zbog toga mora na kontrole i preglede.

–Sada imamo situaciju da je jednom od optuženih opet pozlilo. Nažalost, to se sve češće primjenjuje kako bi se suđenja razvukla u beskraj. Iste scenarije mogli smo vidjeti i u postupku “Dobrovoljačka”, kao iu slučaju “Čemerno”, a izrugivanje srpskim žrtvama vidljivo je i u slučaju “Jošanica”, jer je Sud BiH prvotno ustvrdio da su srpski civili bili “legitimni vojni cilj”. Sjetimo se samo slučaja “Mahmuljin”. Kada su obitelji srpskih žrtava iz Vozuće i Ozrena konačno dočekale da se nekome izrekne presuda za strašne zločine počinjene na ovim prostorima, glavnoosumnjičeni Sakib Mahmuljin je, pogađate, umjesto u zatvor, opet otišao na “liječenje” u Tursku. . A vlastima BiH je nedostupan od travnja – istaknuo je Nuždić.

A o kakvim se vlastima radi, kako kaže Nuždić, govori i otvorena podrška Dudakoviću bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, koji ga je nazvao herojem, iako se taj “heroj” optužuje za brojne zločine. Ratnih zločina i protjerivanja Srba sa vjekovnih ognjišta  o čemu postoje materijalni dokazi.

Sudska praksa

Suđenje Ejupu Ganiću i još devetorici optuženih za zločin nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 3. svibnja 1992. također je odgađano više puta, što iz “poznatih”, što iz “nepoznatih” razloga. Kad je riječ o prvom – radilo se o “bolesti optuženog”. Ročišta su odgađana u studenom prošle godine, u siječnju, ožujku, a i u kolovozu. Slična opravdanja imali smo i u slučaju sudskog procesa za zločin nad srpskim civilima u selu Čemerno u lipnju 1992. godine.

Ganić nikada nije optužen za zločine u Africi kada je nahuškao pripadnike Al Qaede na osvetu “braće muslimana” u BIH. Nakon toga islamski fundamentalisti poubijali su radnike Hidroelektre, obrednim klanjem te francusku isusovačku zajednicu.

No vratimo se na naslov teksta.

Što mislite tko je osoba koja ne dozvoljava da se u RH podignu optužnice protiv Alijinih generala a učinila je sve da se u Hrvatskoj osudi glavni neprijatelja SDA – Fikret Abdić, vjerojatno najmanje militantni lik  cijele Ex Yu priče.

Ta osoba je netko kog Sarajevo drži u šaci presudama koje već postoje. Toj osobi je jasno da nema zezancije. Ta osoba će uraditi sve što Sarajevo od nje zatraži.

A drma pravosuđem u RH. Smjenjuje premijere, večerava s mafijom, šalje posinke i kumove na apanaže. I odlučuje o svemu.

A nema ga nigdje.

Šifra je SOVA. I jednako je ucijenjen kao i Granić i kao i Mesić. Protiv ove trojke nikada nećete pročitati ružnu riječ u džihad medijima. Oni su vojnici džihada. Oni posve normalno promoviraju svoje knjige i rade tribine po BIH.

Hrvate su nekad postrojavali po BIH. Hrvatima su u konačnici presudili . Hrvati im i dalje vjeruju. Posebno Graniću, sivoj eminenciji Vlade RH i Šeksu , sivoj eminenciji najkorumpiranijeg pravosuđa Europe nakon bosanskog. Šeksu.

Hrvati u BIH su glupi. Očenašeki su kojima je životni doživljaj otvaranje novog fraturičkog muzeja.

Ovo nije širenje apatije. BH Hrvati su naprosto sami sebi pucali u glavu.

I zato se Dudaković boji srpskih tužitelja i posve normalno divani po Zagrebu. U društvu i hrvatskih generala ako to naredi Sarajevo Graniću i Šeksu.

IZVOR:POSKKOK.INFO

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button