Svijet

Ukrajinci će navodno dobiti avione F-16 koji će odlučiti rat. Samo kada?

Hrvatski piloti moraju se obučavati 2 godine kako bi naučili upravljati francuskim Rafalima. Najmanje toliko trebalo bi i ukrajinskim pilotima da ovladaju avionima F-16.

Svakoga dana čitatelji i gledatelji mainstream medija bombaridani su propagandnim pamfletima o ratu u Ukrajini. Po uzoru na najbolje dane pandemije, laži i manipulacije jedino su što se Hrvatima plasira iz te napaćene zemlje. Iz medija su prognani svi stručnjaci koji bi realno i neovisno mogli analizirati stanje rata u Ukrajini. Sve što nam plasiraju je isključivo – propaganda. 

Tako je pad svakog novog grada u ruske ruke popraćen je istom retorikom. Zadnji primjer je Bahmut.

Na početku Zelenski za svaki grad tvrdi da se radi baš o onom koji je ključan za nastavak rata. Sve to naravno mainstream mediji poslušno prenose. Onda tvrdi kako će Rusi tu izgubiti, kako će doživjeti najteži poraz, kako imaju ogromne gubitke, da stiže zapadno oružje i sl.

Istovremeno Rusi malo po malo napreduju.

Svo vrijeme mediji propagando urliču kako je ruska vojna tehnika zastarjela, kako Rusi nemaju opreme, kako su demoralizirani itd.

Istovremeno Rusi malo po malo napreduju.

Snimka zaslona

Kako vrijeme prolazi mijenja se retorika. Napadnuti grad više nije ključan za ishod rata već postaje nevažan. Ali braniti će se do zadnjeg čovjeka i neće pasti u ruske ruke.

Istovremeno Rusi malo po malo napreduju.

I onda odjednom – muk.

Rusi objavljuju zauzimanje grada, a Ukrajinci demantiraju i tvrde da se još vode borbe. U pravilu prođe oko 7 dana da Ukrajinci priznaju da su izgubili još jedan grad.

Ukrajina pobjeđuje, ali samo u medijima

No, taj grad odjednom više nije ‘ključan’ za ishod rata. U stvari je beznačajan. Mediji tvrde da su Ukrajinci zapravo Ruse namamili u grad da bi ih opkolili i slične nebuloze.

Kako bi se pažnja javnosti odvukla od gubitka, organizira se nekakva manja teroristička akcija. Ukrajinski diverzanti upadnu na Rusko tlo, malo zapucaju, poslikaju se pa pobjegnu natrag u zemlju. Mediji to prenose kao veliki uspjeh.

I tako pada grad po grad, dok Ukrajinci u medijima pobjeđuju.

Mediji doslovno ljudima ispiru mozak nebuloznim konstatacijama i notornim lažima koje već na prvi pogled nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

Takav je primjer i navodna protuofenziva Ukrajinaca koja će potisnuti Ruse. To neodoljivo podsjeća na imaginarnu Njemačku ofanzivu koja je u zadnjim danima II Svjetskog rata trebala Ruse poraziti pred Berlinom. Nikada se nije dogodila, a po svemu sudeći neće ni ova Ukrajinska.

Snimka zaslona

Naime, kakva se to ofanziva najavljuje mjesecima prije te se neprijatelju da je do znanja da se dobro ukopa i zaštiti svoje slabe točke?

Svatko tko imalo zna nešto o vojnoj strategiji upoznat je time da je efekt iznenađenja izuzetno važan za uspjeh bilo koje vojne akcije. Ali ne, za medije to ne vrijedi. Svakoga dana lamentiraju o kontraofenzivi dok gradovi poput Bahmuta padaju u Ruske ruke.

Bajke o tajnim oružjima

Tu su i bajke o novim tajnim oružjima (isto sličnost s nacističkom Njemačkom u zadnjim danima rata) i hrpa drugih gluposti kojima nas šopaju.

Ukrajinci će navodno dobiti avione F-16 koji će odlučiti rat. Samo kada? Hrvatski piloti moraju se obučavati 2 godine kako bi naučili upravljati francuskim Rafalima. Najmanje toliko trebalo bi i ukrajinskim pilotima da ovladaju avionima F-16.

Zamislite kako bi se ti novopečeni piloti proveli u zračnom duelu s iskusnim ruskim pilotima koji imaju tisuće sati leta na svojim mlažnjacima?

Ali ne, u mainsteram medijima nema vojnog analitičara koji bi nam to pojasnio.

Nema nikog tko bi rekao da Rusi napreduju sporo jer ne koriste vlastitu vojsku već Čečečne i plaćenike Wagnera te se na taj način rješavaju kriminalaca kojima su popunjeni njihovi redovi.

Ali nema nikakvog problema. Već će mainstream mediji izmisliti nešto kako bi nam nastavili ispirati mozgove.

A za to će vrijeme slabo opremljeni i demoralizirani Rusi krenuti na novi grad…

MEDVEDEV: Ako Ukrajina dobije nuklearno oružje, lansiramo preventivni nuklearni udar

S druge strane Dmitrij Medvedev, bliski suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, ujedno i bivši predsjednik Rusije, danas je izjavio sljedeće:

Rusija bi pokrenula preventivni nuklearni udar u slučaju da Zapad dostavi Ukrajini nuklearno oružje

Ruska režimska novinska agencija RIA Novosti donosi izjavu Medvedeva, koji je rekao kako bi, “u slučaju da Zapad pošalje Ukrajini nuklearno oružje, Rusija morala pokrenuti preventivni udar”.

“Što su destruktivnija oružja koja Zapad šalje Kijevu, to je scenarij nuklearne apokalipse vjerojatniji”, rekao je Medvedev novinarima tijekom puta u Vijetnam.

Ruska novinska agencija TASS navodi kako je Medvedev rekao da “Anglosaksonci nisu potpuno svjesni toga i vjeruju da neće doći do toga”, dodajući kako će “se to dogoditi, pod određenim uvjetima”.

TASS navodi kako je Medvedev komentirao sve veći raspon oružja koje su članice NATO-a obećale poslati Ukrajini, pa dodao: “Možda im pošalju i nuklearno oružje.”

“Ali to znači da će projektil s nuklearnom bojevom glavom stići u njihove zemlje”, dodao je. Treba napomenuti da ni SAD ni druge članice NATO-a nisu ni sugerirali da bi poslali Ukrajini nuklearno oružje.

NATO je osudio rusku nuklearnu retoriku te upozorio na “teške posljedice za Rusiju” u slučaju korištenja takvog oružja.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
paraf.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button