DomovinaVideo

Uhićena Gabrijela Žalac: Možda sada dobijemo odgovor na pitanje – Odakle mercedes ispred kuće?

U srijedu u večernjim satima ispitana je i uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, a s njom je došla i njezina odvjetnica Jadranka Sloković, koja nakon ispitivanja nije htjela davati izjave za medije.

Trenutna ostavka Andreja Plenkovića je jedina normalna reakcija nakon što mu je Europski ured javnog tužitelja uhitio ministricu i članicu predsjedništva HDZ-a i to zbog muljaža s europskim fondovima. Koliki su milijuni eura ovjereni kao ispravni pod dirigentskom palicom ministrice Žalac?

Žalac je prenoćila u policijskom pritvoru. Četvero osumnjičenih je u četvrtak trebalo biti izvedeno pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda, jer će EPPO najvjerojatnije tražiti da ih se pritvori kako ne bi ometali istragu.

Gabrijela Žalac, bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije te aktualna članica Predsjedništva HDZ-a, uhićena je u aferi softver. Uz nju je uhićen i šef Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petrić te još dvije osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Uhićeni su zbog softvera koji je, prema navodima europskog javnog tužitelja, bio preplaćen za gotovo 9 milijuna kuna. Sporno je što je posao izrade softvera dodijeljen tvrtki koja je imala jednog zaposlenog i koja je dugo bila u blokadi.

A pitanje za milijun dolara glasi: Što su radili Zlata Hrvoj Šipek i DORH?

Ovo dokazuje da se korupcija u Hrvatskoj zove HDZ.

Miro Bulj: Ovako je nekada sipala uvrede Gabrijela Žalac kada sam je upozorio na korupciju

Odavno sam upozoravao na propuste Gabrijele Žalac! Zbog njezine nebrige imamo ovaj egzodus mladih u inozemstvo, zbog takvih kao što je ona imamo praznu našu Dalmatinsku zagoru. NADAM SE da će europske institucije odraditi svoj posao, kad već naše šute i drže ljestve Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima. Odgovorni za ovaj veliki propust moraju odmah odgovarati!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button