Domovina

UDARNA VIJEST: DORH I USKOK UPALI U MINISTARSTVO VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA?

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nikola Grmoja na društvenim mrežama je objavio status u kojemu piše kako je DORH upao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Objavu prenosimo u cijelosti:

”Iako je trajalo predugo Sabljak je vraćen na posao, a DORH se četiri godine od odbacivanja Sabljakove kaznene prijave zainteresirao za slučaj i upao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Kaznenu prijavu su odbacili nakon što sam Plenkovića pitao o njoj. A on s najviše pozicije u zemlji poručio da takve predstavke ne vode ničemu. Sve to bez da su Sabljaka kao podnositelja kaznene uopće pozvali na davanje iskaza.

Sad se situacija mijenja zahvaljući Sabljakovoj upornoj borbi. Vjerojatno i u DORH-u shvaćaju da Plenković ide svom političkom kraju. I da će se svaka odluka propitati i kako će oni koji su sudjelovali u prikrivanju kriminala odgovarati.” objavio je Nikola Grmoja u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Podsjećamo ,nakon 5 godina borbe za istinu, Damir Sabljak je vraćen na posao u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Na posao ga je konačnom i definitivnom odlukom vratio Visoki upravni sud nakon godina i godina borbe koju su obilježile smicalice, laži, zloupotreba ovlasti i prikrivanje kriminala. Hrvatski građani su to platili svojim milijunima.

Sabljak je još 2016. godine podnio prijavu. Tvrdio je da ima dokaze za korupciju i trošenje proračunskog novca u veleposlanstvima RH u Washingtonu i Canberri. Po podnesenoj prijavi je udaljen iz diplomatske službe, a pravomoćnim rješenjem Visokog upravnog suda napokon je vraćen u MVEP . 

Grmoja je to opisao i “pobjedom antikorupcijskog vijeća”. Dodao je i kako očekuje da Sabljak ostane na poslu, da mu se nadoknadi sva šteta te da “odgovaraju odgovorni za njegov progon”. 

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button