Izbor uredništvaVideo

Učitelj počinje štrajk glađu ispred ministarstva. Dobio upozorenje ili covid potvrda ili otkaz!

Učitelj područne škole Vojakovac, Ivan Pokupec, objavio je kako od danas počinje štrajk glađu ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta jer nema covid potvrdu, a bez toga ga ne puštaju na posao.

– Upravo sam razgovarao s ravnateljem i nekima od kolega. U svemu tome ima puno međusobnog razumijevanja, no kada se sve zbroji i oduzme – stvar ide dalje. Prekjučer sam dobio prvo upozorenje da sam dužan dostaviti dokaz prema točki VII. odluke, što se neslužbeno tretira kao prvo upozorenje pred otkaz, donosi paraf.hr.
Nakon idućih pet radnih dana, u petak (na rođendan mog mlađeg djeteta) biti će mi uručeno drugo upozorenje, nakon čega slijedi otkaz.

Sada smo već u situaciji u kojoj me kolege mole da odem na bolovanje i spasim sebe. No Duh mi kaže da ostanem vjeran i ne uzmičem ni milimetra pred zlom koje nesmiljeno grabi kroz naša prava, do prava naše djece.
Na kraju ja tješim njih oko toga što ću na nepravedan način ostati bez posla, zvanja i primanja.

Stoga od sutra započinjem štrajk glađu ispred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, gdje ću dolaziti svaki dan nakon što evidentiram da sam na poslu bio spreman raditi, a da mi se pristupanje radnom mjestu nije dozvolilo.
Time ću pokušati dati subotnjem prosvjedu konkretan nastavak djelom, nakon izrečenih riječi.
Također, nadam se da ću time ohrabriti i one koji su do sada ostali po strani, da ustanu i zaštite svoja ljudska prava, dostojanstvo i integritet!

Nadam se privući i pozornost političara, koji su do sada bili prepuni priče, mišljenja i stavova te ih natjerati na akciju.
Isto vrijedi i za Crkvu, koja je svojom izjavom pilatovski oprala ruke hineći da nam daje izbor po savjesti, dok istovremeno mene licemjerno ignorira, a svoje bogoslove još licemjernije pritišće na cijepljenje.
Slobodno dođite podržati moja nastojanja, ali vas molim da ne nosite nikakvu hranu. Vode će biti. Nema predaje, idemo do kraja!’, objavio je Pokupec zajedno s videom u kojem mu je ponovo danas onemogućen ulazak u školu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button