Domovina

Trpimir Goluža: DAN D za ZGB: Pomirba ili štrajk i kaos!

Zastupnik iz redova Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža na društvenim mrežama je kritizirao gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je podcijenio snagu i kumilirano nezadovoljstvo radnika Holdinga te se prekasno aktivno uključio u socijalni dijalog.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

DAN D za ZGB

Snimka zaslona

Pomirba ili štrajk i kaos!?

Danas je zadnji, odlučujući dan pokušaja mirenja sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga.

Nakon bunta radnika Čistoće, mirenje se pretvorilo u posve neravnopravan pokušaj dogovora. U kojem je pregovaračka pozicija sindikata toliko jaka da im jamči ispunjene gotovo svih njihovih zahtjeva.

Za to dobar dio odgovornosti snosi gradonačelnik Tomašević koji je podcijenio snagu i kumilirano nezadovoljstvo radnika Holdinga te se prekasno aktivno uključio u socijalni dijalog.

Prošlotjedna uspješna pobuna radnika Čistoće pokazala je Tomaševiću da će eventualno neuvažavanje sindikalnih zahtjeva vrlo brzo dovesti do komunalnog kaosa u Gradu što bi ga itekako ugrozilo, ne samo kao gradonačelnika Zagreba već i kao poželjnog koalicijskog partnera na nacionalnoj razini.

Zato je vrlo predvidljivo da će Tomašević kapitulirati i povući se sa predmirovnih pozicija osporavanja sindikalnih zahtjeva.

Čini se da je pomirba daleko izglednija od štrajka, završava Trpimir Goluža.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button