Izbor uredništva

Tko i zašto napada katoličku crkvu?

Najviše harange i napada za pedofiliju u Crkvi promiču isti oni koji protiv pedofilije nemaju ništa protiv

Posljednjih dana svjedoci smo neviđene medijske hajke i harange na katoličku crkvu zbog slučaja navodne pedofilije jednog svećenika. Naravno da svi moraju odgovarati za pedofiliju (ili bilo koji drugi prijestup) ako su kazneno odgovorni. To što je netko svećenik ili biskup ne znači da može koristiti kanonsko pravo ili status kao izliku.

Katolička crkva, svjesna problema, odlučila je uzeti u obzir ozbiljne znanstvene studije, moralni nauk i tradiciju Crkve da riješi ovaj problem. Upravo je Kongregacija za katolički odgoj izdala (2005.) Uputu o kriterijima za prosuđivanje svećeničkog poziva osoba s homoseksualnom sklonošću, s obzirom na historiju pedofilskih skandala. Uputu In continuo možete pročitati ovdje. Postoji li ijedna druga država ili institucija koja je na sličan način sustavno propisala i uredila način da se zaustavi zlostavljanje maloljetnika?

Međutim zanimljivo je da najviše harange i osuda za pedofiliju u Crkvi promiču isti oni koji protiv pedofilije nemaju ništa protiv, koji je promiču, te promiču neke pokrete povezane s pedofilijom, kao izraze modernog društva.

Dok Katolička crkva muku muči kako iskorijeniti te monstrume među klerom, Europa i zapadni svijet idu drugom logikom. Duboko licemjernom, i za djecu, i moju i vašu, vrlo opasnom. Naime, dok se zgražaju nad pedofilskim zločinima u Crkvi, oni problem pedofilije ne bi rješavali kao Crkva represijom, već – legalizacijom.

Pa zašto onda napadaju crkvu?

Otprilike iz istog razloga radi kojega jugavelj, kriptočetnici, komunistička mladunčad, lijevi mediji i društvene pojave kojima je Oluja zločin a hrvatska samostalnost nasilna secesija, kojima su hrvatski branitelj najnegativnija pojava u društvu, a Hrvatska agresor na BiH, te koji su navijali da Hrvatska izgubi rat, kad govore o Fredu Matiću, nazivaju ga herojem obrane Vukovara, Tuđmana optužuju da je izdao Vukovar te da je “prodao” bosansku posavinu.

Katolička crkva je njihov najveći neprijatelj .

Crkveni utjecaj im onemogućuje promociju rodne ideologije, LGBTIQ prava, te im otežava uništenje “zastarjelih i diskriminatornih ” društvenih konstrukta poput nuklearne obitelji.

U ožujku i travnju 1994. godine suradnik KOS-a Radenko Radojčić je u iskazu Službi za zaštitu ustavnog poretka razotkrio mrežu suradnika KOS-a JNA koji su organizirano pomagali u provođenju aktivnosti usmjerenih na sprječavanje osamostaljenja Hrvatske neposredno prije predaje vlasti demokratski izabranim predstavnicima naroda u svibnju 1990. godine. Hrvatske obavještajne službe razotkrile su 63 agenta KOS-a u gradovima Hrvatske koji su bili zaduženi za provođenje specijalnog rata protiv Hrvatske.

Na brojnim primjerima danas pa i ovim najnovijim napadima na Crkvu uočavamo iste metode djelovanja s istim ciljem. Jedino što ne znam je jesu li ti ljudi i devedesetih bili suradnici KOS-a ili se danas samo služe njihovim metodama?

Mi bismo na kraju dodali :Blago onima koje oni blate, oni su na pravom putu…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button