Svijet

TAJNO ISTRAŽIVANJE: SAD su testirale eksperimentalne lijekove na ukrajinskim vojnicima

TAJNO ISTRAŽIVANJE… Ruska vojska je iznijela nove navode o tajnim istraživanjima u Ukrajini pod pokroviteljstvom SAD-a.

SAD su bile uključene u testiranje eksperimentalnih lijekova na „dobrovoljcima“ iz redova ukrajinske vojske, izjavio je zapovjednik ruskih snaga za nuklearnu, biološku i kemijsku zaštitu general-potpukovnik Igor Kirilov tokom sastanka za medije u četvrtak.

Eksperimentalno testiranje lijekova je bilo u okviru tzv. projekta UP-8, koji je ruska vojska razotkrila ranije ovog mjeseca.

„Nastavljamo objavljivati informacije o istraživanju uz sudjelovanje ukrajinskog vojnog osoblja. Želio bih napomenuti da je takav rad zabranjen u Sjedinjenim Državama i da ga vojska obavlja van zemlje“, naveo je dužnosnik.

„Prema podatcima objavljenim u bugarskim medijima, oko 20 ukrajinskih vojnika je umrlo samo tokom eksperimenata u laboratoriji u Harkovu, a još 200 je hospitalizirano“, dodao je Kirilov, tvrdeći da je u testiranju sudjelovalo „više od četiri tisuće ljudi“.

TAJNO ISTRAŽIVANJE: SAD su testirale eksperimentalne lijekove na ukrajinskim vojnicima www.crodex.net
TAJNO ISTRAŽIVANJE: SAD su testirale eksperimentalne lijekove na ukrajinskim vojnicima (Foto: Pixabay)

Dužnosnik je predstavio dokument, koji je navodno poslao ukrajinski vojni savjetnik u SAD-u ministarstvu obrane zemlje u travnju prošle godine. U dokumentu se ističe sastanak između savjetnika i predstavnika američko-kanadske tvrtke Skymount, koja je uključena u istraživanja vezana za umjetnu inteligenciju.

Prema dokumentu, tvrtka je ukrajinskim dužnosnicima demonstrirala svoja rješenja za dugotrajno promatranje, kao i Deep Drug AI, sistem koji se koristi za probir i razvoj lijekova. Prema njegovim istražiteljima, sistem „obavlja posao 60 osoba godišnje, uveliko smanjujući sate ručnog rada za generiranje novih ciljnih molekula iz postojećih, unaprijed odobrenih lijekova“.

„Primljeni dokumenti potvrđuju pokušaj testiranja ranije neprovjerenih lijekova na ukrajinskim vojnicima. Riječ je o sistemu probira za lijekove „Deep Drug“, koji nisu prošli proceduru licenciranja u SAD i Kanadi“, naveo je Kirilov.

Poseban cinizam američkih sponzora leži u činjenici da je pronalazač, kompanija Skymount, ponudila kupovinu sistema na komercijalnoj osnovi, usprkos činjenici da su zaposleni u Ministarstvu obrane Ukrajine bili uključeni kao volonteri.

Ukrajina nije prva zemlja koja se koristi za farmaceutska istraživanja koja podržava američka vojska, primjetio je Kirilov. Indonezija je 2010. godine, na primjer, zatvorila Medicinski centar američke mornarice u Jakarti, koji je očigledno bio uključen u sličan projekt, zbog „brojnih prekršaja“, dodao je on.

Moskva je, nakon što je poslala trupe u susjednu zemlju krajem veljače, iznijela navode o sumnjivim farmaceutskim i biološkim istraživanjima koja su sponzorirale SAD, a koja se odvijaju u tajnim laboratorijama raštrkanim širom Ukrajine. Napad je uslijedio nakon sedmogodišnjeg zastoja zbog neuspjeha Ukrajine da primjeni uvjete sporazuma iz Minska i konačnog priznanja Donbas Republika u Donjecku i Lugansku od strane Rusije.

Protokoli uz posredništvo Njemačke i Francuske bili su osmišljeni da reguliraju status tih regija u okviru ukrajinske države. Rusija je sada zahtijevala da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO koji predvode SAD. Kijev inzistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana i demantirao je tvrdnje da je planirao silom vratiti dvije republike.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button