Domovina

STIPO MLINARIĆ SIMBOLIČNOM GESTOM VRATIO POVIJESNI HRVATSKI GRB NA BLEIBURŠKO POLJE!

”Došao sam, kao i svake godine, na Bleiburško polje, gdje je moj narod, nažalost, krenuo na Križni put, na kojem je ubijeno na stotine tisuća ljudi diljem Slovenije, Hrvatske i Srbije. Položio sam vijenac i zapalio svijeću kod spomenika hrvatskim žrtvama.

Ovdje je stradao moj narod. Nažalost, sa spomenika su nam skinuli i naš povijesni grb. Ja sam ga danas simbolično zalijepio da stoji u spomen na ljude koji su ga nosili i pod kojim su pali za Hrvatsku. Nadam se da ćemo ga i službeno vratiti kad dođemo na vlast!

Ova tragedija hrvatskoga naroda nikada ne smije biti zaboravljena, kao niti okrutnost jugoslavenskog komunističkog režima, tim više što je pokolj koji je uslijedio nakon predaje hrvatskih vojnika i civila počinjen pod istom onom crvenom zvijezdom petokrakom pod kojom su Hrvati ubijani u Domovinskom ratu.

Domovinski pokret vječno će čuvati uspomenu na žrtve Bleiburga i Križnog puta. Borit ćemo se za povratak povijesnog hrvatskog grba na spomenik i komemoracije na Bleiburško polje.” napisao je Stipo Mlinarić Ćipe.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button