Domovina

Škoro:”Možemo samo “lajati na mjesec” dok Plenković s Pupovcem kroji sudbinu Hrvatskog naroda”

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova izglasao povjerenje dvojici novih ministara u hrvatskoj Vladi – Davoru Filipoviću i Marinu Piletiću, te potpredsjednici hrvatske Vlade Anji Šimpragi, javlja HRT.

Oporba je uoči glasovanja ocijenila kako je nije riječ o rekonstrukcija već potkopavanju države i demokracije, dekriminalizaciji Vlade, kozmetici i održavanju trgovačke koalicije.

Prije glasanja su neki zastupnici tražili stanku. Oporbeni zastupnici napali su vladajuće oko glasanja. Mostovac Nino Raspudić kritizirao je da se Plenković na rekonstrukciju odlučio ovaj tjedan, da ne bi “idući tjedan morao otkriti prave razloge zašto ministri odlaze iz Vlade”.

Marijan Pavliček protivio se izglasavanju Anje Šimprage na mjesto potpredsjednice Vlade, kazavši da ona ne poštuje Ustav. Milorad Pupovac na to se javio i zatražio povredu Poslovnika, jer zastupnik vrijeđa Šimpragu.

“Nisam je vrijeđao. Mi samo želimo da kolegica Šimpraga poštuje državu u kojoj živi”, rekao je Pavliček.

Zanimljiv govor u raspravi je imao i saborski zastupnik Miroslav Škoro koji se osvrnuo na svoj govor i na društvenim mrežama:

”Još jednom sam pokušao ukazati na nastavak etnobiznisa koji nas očekuje današnjim imenovanjem nove potpredsjednice Hrvatske Vlade!

Nažalost, mi u Saborskoj oporbi možemo samo “lajati na mjesec” dok Plenković s Pupovcem kroji sudbinu Hrvatskog naroda.” napisao je Škoro.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button