SvijetVideo

Putin naredio stavljanje nuklearnog oružja u stanje pripravnosti!

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svojoj vojsci da stavi svoje snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti kao odgovor na “agresivne izjave” zemalja NATO-a, piše Guardian

Naredba, koju je objavila novinska agencija TASS, donesena je na sastanku Putina, ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.

“Visoki dužnosnici vodećih zemalja NATO-a su sebi dopustili agresivne izjave protiv naše zemlje, stoga naređujem ministru obrane i načelniku Glavnog stožera ruskih oružanih snaga da prebace snage za odvraćanje ruske vojske na poseban način rada, rekao je Putin u izjavi koju je prenio državni TASS.

Putin je upozorio strane zemlje da se ne miješaju u njegovu invaziju na Ukrajinu, rekavši da bi to moglo dovesti do “posljedica koje nikada nisu vidjeli”. Postavio je protuzračne projektile i druge napredne raketne sustave u Bjelorusiji i rasporedio svoju flotu u Crno more u nastojanju da spriječi zapadnu intervenciju u Ukrajini.

Ruska invazija ostavila je stotine mrtvih. Rusija je pokrenula raketne napade na zgrade u Kijevu, Harkovu i drugim većim ukrajinskim gradovima jer prijeti sveopćtim napadom kakav nije viđen od vremena Drugog svjetskog rata.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button