Domovina

Pupovac 2001 godine odlikovan ‘REDOM HRVATSKOG PLETERA’!!! Zašto nam je to skrivao? Evo dokaza…

Dakle, Milorad Pupovac je primio dana 24. 5. 2001. godine visoko državno vojno odlikovanje iz ruku tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića, ali u činu razvodnika JNA?!? Priznat ćete da sve to izgleda baš čudno, vrlo čudno, nema što – kazuje Ajduković.

Odlikovanje mitropolita Porfirija za doprinos pomirenju naroda na Balkanu, jednako je bezuman čin kao i odlikovanje predsjednika SNV-a, Milorada Pupovca, ordenom “Red hrvatskog pletera”…

Odlikovanje mu je 2001. godine dodijelio Stjepan Mesić, a istu je zaslugu tada primio i Milan Đukić, tadašnji predsjednik SNS-a.

Pupovac prima odlikovanje od Mesića:

I Mesić u spotu Pupovca: Kad je trebalo Hrvatskoj i Srbi su glasali za mene

Sve je objelodanio Jovan Ajduković, predsjednik srpske Naše stranke i Pupovčev dugogodišnji rival:

Napokon smo svi dočekali da se nakon javnog poziva NAŠE STRANKE, 50 %-tni Srbin Milorad Pupovac obrati Srbima i javnosti, te objelodani podatak ima li čin pukovnika HV-a, i ujedno odgovori na postavljeno pitanje je li nosilac državnog odlikovanja, kojeg, od koga je primio, kojim povodom i kada.

Milorad je krajnje neuvjerljivo odgovorio samo na prvo pitanje i rekao da nema čin pukovnika HV-a, već da ima samo čin razvodnika koji je dobio u Vojnoj policiji JNA za vrijeme služenja vojnog roka (dosta čudno za njega da je samo „dogurao“ do razvodnika s obzirom na to da je, već tada bio završio Partijsku školu SKJ u Kumrovcu). U ovoj njegovoj priči definitivno nešto ne štima i ne odgovara istini.

O državnom odlikovanju koje je uredno primio u RH, u navedenoj izjavi nije ni riječi rekao. U ovom njegovom javnom obraćanju na prvi pogled možda nije ništa čudno, ali da je baš sve tako „savršeno“, definitivno ne izgleda na prvi pogled, a evo i zašto.

Kao što vidite iz priloženog dokumenta, Milorad Pupovac (pod rednim brojem 7) odlikovan je visokim vojnim odlikovanjem tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića, i to samo jedan dan uoči nekadašnjeg praznika Dana mladosti, točnije dana 24. 5. 2001. godine s još devet osoba, a među njima je bio još jedan Srbin, tadašnji dugogodišnji predsjednik Srpske narodne stranke (SNS), pok. Milan Đukić. Odlikovanje Reda hrvatskog pletera je imenovanom uručeno za osobit doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njezinih građana uz napomenu koju su mediji tada prenijeli da je to “samo ispravljanje nepravde koja mu je svojedobno učinjena jer isto nije primio koju godinu ranije kada ga je zasluženo i trebao primiti”?!?

Predsjednik jedne političke stranke u RH nedavno je Milorada javno prozvao da ne radi baš sve onako kako bi on to po njemu i trebao raditi, s obzirom na to da je svojedobno bez ikakvog razmišljanja i predrasude primio visoko vojno odlikovanje Republike Hrvatske. Dakle, Milorad je primio dana 24. 5. 2001. godine visoko državno vojno odlikovanje iz ruku tadašnjeg predsjednika RH Stjepana Mesića, ali u činu razvodnika JNA?!? Priznat ćete da sve to izgleda baš čudno, vrlo čudno, nema što – kazuje Ajduković. S druge strane, Pupovac ne ostaje dužan i čelnike Naše stranke naziva “plaćenicima”: – Budući da nisu za drugo, Vukovarsko-srijemska županija plaća ih da s vremena na vrijeme daju izjave koje bi, kao, mene trebale kompromitirati. Ljude iz hangara za vrijeme rata, poput Jovana Ajdukovića, koji su se skrili pod skute HDZ-ovskoga šinjela, trebalo bi biti stid, kao i one koji su ih skrili pod taj šinjel. Trebali bi hodati pognute glave – rekao je Pupovac.

Mi bi smo na kraju zaključili sa video uratkom “U zdrav mozak” jer to najbolje oslikava trenutnu situaciju u našoj državi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button