Domovina

Psihijatar Herman V. o Milanovićevim izjavama o Ukrajincima postavio definitivnu dijagnozu?!

Svatko može procjenjivati nekoga i nečiji govor. Ali kada to radi psihijatar, onda to ima i svoju dodatnu težinu. U nastavku prenosimo objavu sa društvenih mreža psihijatra Hermana Vukušića o današnjim izjavama za medije Zorana Milanovića, a slobodni smo i podsjetiti kako Biblija definira čovjekov govor u Knjizi Sirahovoj poglavlje 27, 4-7 gdje se navodi: “Kad se sito trese, mekinje ostaju: tako i nedostaci čovjekovi izbijaju u govoru njegovu. 5 Lončareve posude peć iskušava, a čovjeka njegov govor. 6 Obradu voćke očituje njezin plod: tako i riječi čovjekove otkrivaju njegove osjećaje. 7 Nikoga ne hvali prije no što progovori, jer govor je kušnja ljudi.”

Nikada u povijesti toliko kontroliranom medijskom prostoru, od početka ruske invazije na Ukrajinu i sam sam često na društvenim mrežama kritički razmišljao o uzrocima te tragedije koji po mom mišljenju idu dulje u povijest i dublje od Putinovog ludila.

Ali ja sam jedan obični odjelni liječnik, “wannabe gradonačelnik” koji u javnosti predstavlja ipak i isključivo samog sebe. A kada predsjednik jedne države izjavi kako su “Za smrti u Ukrajini krivi Ukrajnici ili oni koji su ih huškali” stvari su puno ozbiljnije.

Ukoliko on to doista i misli, dužnost i funkcija, kao i činjenica da predstavlja jednu zemlju, obvezuju ga na puno diplomatskiji rječnik, čak ako to radi (kako sam kaže) u interesu te zemlje.

Moj komentar na izrečene riječi predsjednika u priči su: definitivno dijagnoza.

Izvor: Herman Vukušić, objava na društvenim mrežama.

U nastavku donosimo nekoliko kraćih videosnimki najzanimljivijih izjava predsjednika sa današnje tiskovne konferencije:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button