Povijest

Povjesničar Ante Nazor objasnio u 25 minuta sve jugoslavenske, bošnjačke i tkz. hrvatske kvazi povjesničare

Povjesničar i voditelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor rođen je 15. ožujka 1968. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Aktivni sudionik Domovinskog rata, doc.dr.sc. Ante Nazor diplomirao je Povijest i Arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je magistrirao i doktorirao nacionalnu povijest. Predavao je povijesne kolegije na Visokoj dočasničkoj školi u Jastrebarskom, na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vanjski je suradnik HAZU-a, Leksikografskog zavoda i Vlade RH na znanstveno-istraživačkim projektima.

Autor je i koautor nekoliko knjiga te tekstova za kataloge izložbi s temama iz Domovinskog rata. Napisao je i nekoliko  monografija, autor je brojnih znanstvenih radova – većinom s problematikom iz hrvatske vojne povijesti te više od 30 stručnih i publicističkih radova  koji su objavljeni u prigodnim zbornicima ili stručnim časopisima.  Sudjelovao je na više znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu. Vodio je sekciju za vojnu povijest na II. kongresu hrvatskih povjesničara i organizirao više stručnih predavanja i okruglih stolova o temama iz Domovinskog rata. Urednik je više knjiga, autor izložbe o početcima suvremene hrvatske države te autor scenarija za dokumentarni film “Vukovar 1991.” Pogledajte njegovo zanimljivo gostovanje na laudato TV u kome je raskrinkao sve jugoslavenske, bošnjačke i tkz. hrvatske kvazi povjesničare:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button