Domovina

Zadravec: Objavit ću SMS koji dokazuje da je Jandroković intervenirao za Zovaka

Dr. Dijana Zadravec odazvala se intervjuu za Dnevnik Nove TV jer je, kako je kazala, na bolovanju, ali ne na strogom mirovanju.

Upitana za SMS poruku koju povezuje s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem Zadravec kaže kako nije rekla da je on slao SMS.

“Rekla sam da imam SMS u kojem je jasno da je intervenirao za gospodina Marija Zovaka. Intervenirao je na određenim razinama da Zovak ostane ravnatelj bolnice, danas sam na Nacionalnom vijeću rekla da ću to javno objaviti”, kazala je.

Poznato je da je članica HDZ-a te ističe kako korupcija nema stranačku iskaznicu.

“HDZ ima program borbe protiv korupcije, i ja ga slijedim. Ne očekujem sankcije, ničega se ne bojim. Moja borba je usmjerena na borbu protiv korupcije, imam sve činjenice i argumente na svojoj strani”, ističe Zdravec.

Upitana hoće li pokazati SMS o kojem je govorila na Nacionalnom vijeću kaže da ga ima na kompjuteru. Od natječaja za ravnateljicu bolnice kaže kako ne očekuje previše, ali očekuje da ju se vrati na mjesto predstojnice radiologije.

“Želim raditi u Vinogradskoj, to je moja bolnica, mnogi su mi kolege izrazili podršku. 25 godina sam gradila karijeru, imam međunarodno priznatu diplomu, ne bojim se. Ako je ovo početak reforme javno-zdravstvenog sustava spremna sam podnijeti svaku žrtvu”, poručila je dr. Zadravec u razgovoru za Dnevnik Nove TV. 

Slučaj odlučne zviždačice Dijane Zadravec koja argumentirano otkriva i dokazuje brojne šire teške korupcionaške zloupotrebe u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, i to unatoč raznim pokušajima da je ušutkaju, posljednjih tjedna gadno drma i samo vodstvo HDZ-a. Sve je više čvrstih naznaka da to nije samo slučaj poremećenih međuljudskih odnosa u jednoj bolnici, navodnog mobinga nad zaposlenicima, nego je u pozadini cijelog slučaja zakulisna borba nekih od vodećih ljudi države oko lukrativnih poslova i u zdravstvenom sektoru, ali i u građevinskom. Zato se cijela ta afera već tjednima ne rješava.

Jandroković: Neka Zadravec objavi navodni SMS o lobiranju

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandoković pozvao je u utorak bivšu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijanu Zadravec da javno objavi sadržaj navodnog SMS-a kojim je lobirao oko izbora novog ravnatelja te poručio da nikad nije slao SMS takvog sadržaja.

“Nakon današnjeg saslušanja Dijane Zadravec na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, u kojem je po drugi put, prvi puta je to bilo 21. svibnja, ponovila tvrdnju o navodnom SMS-u, pozivam je da javno  objavi sadržaj navedenog SMS-a, zatim da kaže tko je i kome poslao navedeni SMS te tko joj je dao navedeni SMS”, navodi Jandroković u priopćenju.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button