Domovina

Poslušajte govor Ante Prkačina posvećen Hrvatima u BiH

Ante Prkačin, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, govorio je u srijedu na samom početku sjednice Sabora RH o Ukrajini i Bosni i Hercegovini.

Ukrajina je, kaže Prkačin na početku, problem planeta, problem epohe.

Međutim, ja i mi na njega ne možemo utjecati gotovo nimalo. U BiH događaju se iznimno značajne stvari. To su povijesne stvari na koje Hrvatska može utjecati. Mislim da je vrijedno o tome progovoriti posebno zato što je hrvatska politika progledala u zadnje vrijeme, kaže dodajući da je ponašanje i postupanje prema Hrvatima puno bolje.

Potom nastavlja: Ali, još uvijek kasnimo dva koraka, za dvije oktave smo niski. Počet ću sa serijom promašenih pokušaja da se predstavnici hrvatskih i bošnjačkih naroda u BiH dogovore oko izmjena Izbornog zakona. Nema šanse, ne prolazi. Najavljen je novi, skoriji sastanak u Bruxellesu. Može proći jedino onda ako hrvatska politika bitno promijeni način rada i taktiku te političke borbe.

Nema šanse, ističe, da bi Bošnjaci prihvatili izmjene Izbornog zakona i na taj način Hrvatima dali jednakopravnost.

Bolje i preciznije reći, vratili jednakopravnost koju su Hrvati, koju smo mi izvornim Daytonom imali, dok nam hulje iz međunarodne zajednice, izlobirane od bošnjačkog elementa, nisu uzeli temeljna prava po Daytonu. Dakle, konstitutivnost i mogućnost da biramo svoje legitimne predstavnike, pojašnjava saborski zastupnik.

Što sada treba, upitao je.

Ovo je ozbiljan prijedlog. Treba promijeniti taktiku da se s Bošnjacima ostane pregovarati, da ne dođemo u nemilost međunarodne zajednice. Međutim, na te pregovore idemo svjesni da nećemo ništa napraviti. Kao što Bošnjaci ne žele da se ništa napravi, a mi ćemo biti svjesni da se napraviti ništa neće, a svu energiju preusmjerit ćemo prema međunarodnoj zajenici jer njezin interes je u ovome trenutku, za BiH, pojačan. Njezina moć je velika. S druge strane, trebamo se okrenuti prema međunarodnoj zajednici zbog činjenice da je ona isključiv krivac za ono što se događa u BiH, a to je potpuni politički kolaps, potpuni kolaps administracije i upravljanja državom i tako dalje, govori Prkačin.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
jabuka.tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button